Kembali ke maktab..


Salam.. 

lame sungguh tak menghapdate ni.. windu sgt..

byk sgt bende nk kuceritakan dlm blog ni..

tp lgsung tak sempat nk tulis.. skang dah stat blaja..

smlm sampai maktab dlm kul 3.30 ptg..

sgt badmud pagi tu.. kemas brg kul 7.. nek taxi kul 8pg..

yang paling menyedihkan... ku tertinggal Bibi kesygn ku..

Bibi tu teddy bear pemberian En Teddy.. sjak ku mempunyai 'anak' tu..

ku sntiasa memeluknya tiap2 mlm.. smlm susah sgt nk titow..

cgt2 cedeyh dgn kehilangan Bibi..

Bibi..mama miss u...

smlm bibi letak atas katil...

sedih cgt...hah.. lg satu..atas galakan en Teddy..

ku telah menyambut seruannya untuk menjual topup..

jd sape2 nk bli topup..leh la ye.. S415..

BiBi is So LOVELICIOUS....

-i hate me-

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Pendrive ke??

kalau sekarang pen dijadikan cenderamata dan cenderahati...
mungkin lepas ni pendrive pulak akan ganti pen...
dunia makin senang....


































  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Mourinho please shut your mouth!!

http://christhedon.com/Previous_files/Mourinho(2).jpg

why i felt dammly angry with this man...read this..

Muslims around the world are fasting during the Islamic holy month of Ramadan, during which faithful followers abstain from eating or drinking during daylight hours.

One of those followers is Inter's Ghana midfielder Sulley Muntari who Mourinho hauled off after just half an hour of Sunday's 1-1 home draw against Bari due to the former Portsmouth man's poor performance.

Afterwards, Mourinho suggested Muntari had played badly due to a lack of energy associated with his fast.

But Mohamed Nour Dachan, president of the Union of Islamic communities and organisations in Italy, claimed the coach has gotten it wrong.

"I think Mourinho could do with talking a little less," he told Sky. "A practising (Muslim) player is not weakened because we know from the Institute of Sports Medicine that mental and psychological stability can give a sportsman an extra edge on the field.

"A player who is a believing Christian, Jew or Muslim is certainly calmer psychologically and that improves his performance."

That is an opinion that Mourinho did not share on Sunday and he was clearly irked with his player after the match.

"Muntari had some problems related to Ramadan, perhaps with this heat it's not good for him to be doing this (fasting)," said Mourinho.

"Ramadan has not arrived at the ideal moment for a player to play a football match."

Mourinho even suggested that Muntari would be dropped for this weekend's crucial Milan derby due to his diminished condition, saying the club would try to work out a solution with its medical staff.

Saturday's derby kicks off at 8.45pm local time, but with sundown occurring at just before 8pm, it would not give Muntari much time to rehydrate and get some energy into his body.

Muntari is not the only player in Italy to be faced with this problem, although many other Muslim footballers choose not to practise Ramadan.

Siena striker Abdelkader Ghezzal, who scored in the 2-1 defeat at home to Milan at the weekend, revealed he simply cannot fast and play at the same time.

"I observe the fast during my days off, when there are no games or training," said the Algerian.

"I've always observed Ramadan but I have had to change my habits for health reasons from the first year that I became a professional.

"I was at Crotone (then in Serie C1 and now in Serie B) but after two weeks I felt ill and had to stop."

Udinese's Swiss midfielder Gokhan Inler, a Muslim of Turkish origin, is another who is not fasting this month, while Genoa's Moroccan midfielder Houssine Kharja does respect Ramadan.

Tellingly, both Ghezzal and Inler played 90 minutes at the weekend, Kharja never got off the bench.

AFP


despite if the news...here is article written by Paul Madden

Real Madrid stars Lassana Diarra, Mahamadou Diarra and Karim Benzema will begin day-time fasting today as part of the Islamic holy month of Ramadan, AS reports.

Ramadan runs from 22 August in accordance with the Islamic calendar and participating Muslims are expected to fast froom food, drink and other vices between the hours of dawn and sunset.

Club doctors have designed a special program to keep the players hydrated as training in the intense Spanish summer heat without being able to take on fluids can lead weakness and possiby to serious injury, while some level of weight loss is a normal feature of the fasting process.

Fortunately for Los Merengues, Ramadan will not impact heavily on the playing schedule with only three games affected, La Liga fixtures against Deportivo, Espanyol and Xerez.

France internationals Lassana Diarra and Karim Benzema will also have to factor in two France games against Romania and Serbia in the month ahead.

Sport reports that Barcelona trio Erical Abidal, Keita and Yaya Toure, all Muslims, will delay their Ramadan fasting to honour their professional commitments with the club.

Paul Madden, Goal.com

the question is..does ramadhan really effects the player's quality....

my answer is NO




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

SBE ohhhh PBS....


http://farm4.static.flickr.com/3369/3344361720_b27b842918.jpg
arggh..bila buar sbe tak penting...
yg pntg aku nk tau bila file2 sbe akan dicollect??
adakah masa sbe yg last atau selepas habis praktikum masa sem 5 dan 6??
apa gila maktab aku..soalan gerko sbe sem 2 baru nak bagi sekali dengan sbe sem 4...nasib kami cakap sbe untuk 4 sem jaa...tidak dia nk bg satu lagi soalan sbe untuk gerko...aku pun tatau itu utk sem berapa??
n plg menghairankan bila soalan2 sbe yg mktb bagi x ikut silibus yg kami dapat masa dalam proforma sbe dulu...
kenapa tetiba semua subjek bg assgment untuk sbe sem 4...
kh pj semua nak suruh observe...
kenapa sem 4 ni mcm dilonggokkan segala asgment yg mereka x bagi masa sbe lalu????
haha...kena plak skolah yg kurg murid n kurg segalanya...
apa lagi aku nk taip dlm asgment tuh??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

zaman jambu batu

haha...assyik budak kecik ni jer cite pasal zaman moda dia...
bila aku ade post pasal FB kat bawah ni...tetibe aku terlogin balik ke akaun e-kawan aku masa zaman skolah2 dulu...haha...lalu ku terjumpa 2 kpg gmbr yg mmg aku x smpt simpan dah lepas zaman skolah....semuanya habis hilang dalam disket....masa tu pendrive belum mampu beli lagi...

http://photos.friendster.com/photos/52/74/4464725/2_593841862l.jpg


gambar ini diambil aku x igt tahun bila...tp ghasa2 mcm tahun 2003..masa tu dinner pembukaan opis bpk aku kat butterworth...HPL Consultant....aku pun dengan tedak malu beraksi di kerusi CEO....huhu...zaman tu laa titik tolak susah senang dlm family aku....apa akan jadi kalau apak aku aku x berenti dr JPR??



updated:
tetibe aku login lain ghupenya ada lagi satu memori berharga...haha...gambir cari makan masa moda2 dulu...kerusi tu ntah ade ke tidak lagi kat taman arked...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Kenape saya tak main facebook??

http://homepage.mac.com/rmansfield/thislamp/files/page0_blog_entry613_1.jpg

Bahkan Google pun tak akan sanggup mengalahkan Facebook. Itulah yang sedang dicanangkan oleh Mark Zuckerberg—pengasas Facebook. Seperti kita ketahui, Google adalah mesin pencari paling popular di internet masa ini, dan untuk menemukan segala hal di dunia maya, maka Google menjadi penyelesaikan utamanya.
Namun, oleh Zuckerberg yang seorang Yahudi, hal itu sedang diusahakan tak akan terjadi di Facebook. Artinya, Google tak boleh mengakses dalaman Facebook. Zuckerberg tengah membangun sebuah software: menjadikan Facebook sebagai internet itu sendiri.
Kepopularan Facebook nampaknya sekarang sudah menindas semua web sejenis, seperti Twitter, My Space, Friendster (oh, masih ada ya?), dan sebagainya.
Untuk semakin membuatnya dominan di dunia maya, Zuckerberg telah berkerjasama dengan FriendFeed yang diyakini akan semakin melebar-luaskan Facebook yang ketika ini mempunyai “umat” sekitar 250 juta orang di seluruh dunia.
Tujuan dari Zuckerberg sudah terlihat begitu jelas, bahwa Facebook akan boleh mengawal jalan fikiran setiap orang penggunanya. Bayangkan, jika semua pengguna menggunakan internet memiliki akaun di Facebook, maka dunia pun akan semakin mudah digenggam.
Tanda-tanda Facebook menjadi tamak dan menjadi “one man show” di internet sudah semakin jelas. Tahun ini, seperti ditrbit dari Reuters, keuntungan Facebook mencapai 500 juta Dolar Amerika. Bahkan, menurut Marc Andreessen, salah satu pemilik saham Facebook, tidak lama lagi keuntungannya akan menyentuh angka billion dolar. Pendapatan ini tak hanya diraup dari keuntungan iklan, melainkan juga dari pautan yang dibuat oleh laman2 web lain. Ketika ini, jaringan pautan Facebook telah mencapai 10.000 laman.
Dengan pengguna sekitar 200 juta umat, web semacam ini bahkan boleh saja mendirikan negara online. Tahun lalu Zuckerberg berhasil menempati posisi teratas dalam senarai pengusaha terkaya paling muda versi Forbes. Perusahaannya bahkan boleh bertahan, dan meningkatkan pendapatannya di ketika krisis kewangan melanda dunia. Dalam krisis kewangan beberapa waktu lalu, nilai penjualan Facebook mencapai 300 juta Dolar Amerika. Tahun ini, dengan jumlah karyawan mencapai 1000 orang, nilai penjualan Facebook pada tutup tahun 2009 nanti diperkirakan mencapai 500 juta Dolar Amerika atau setara dengan Rm5 billion!
Satu hal yang harap diingat, bagi kita kaum Muslim adalah jangan sampai kita menjadi sesuatu yang beku dalam berinteaksi di internet, menyatakan bahkan hal kecil yang kita alami dan rasakan, sementara “tangan-tangan besar” yang tak terlihat sedang mempersiapkan ,emyerang terhadap dunia Islam.
(sa/reuters/guardian/eramuslim)

gua masih setia dengan fs...bukan gua x pernah layan facebook,myspace,hi5,twitter,e-kawan (masih wujud ke??),kawanster,multiply,blogdrive,mirc,ym....gua start fs dr tahun 2003 n maintain smpai skrg....berbalik pd tujuan asal..masa moda2 dulu boleh laa nk cari awek laa kunun2....skrg dah x dek dah mende2 tu...wa bukan fs pun sbb nk tgk group discussion....selain tu wa online untuk baca blog2 yg wa feed dlm googlereader.....si cik nad i harap u paham kenapa i x xtivate akaun fb i yg u dftar tuh...zaman remajaku sudah berlalu....

bagi yang x tahu fs pernah menjadi port link ke website blue sekitar tahun 2003...masa tu laa aku start baca my1sttime.....hahaha....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

~award from Cik Mimie~

::salam::


~award from Cik Mimie~

1. Link the person who tagged you
2. Copy the image above, the rules and the questionnaire in this post
3. Post this in one or all of your blogs
4. Answer the four questions following these Rules
5. Recruit at least seven (7) friends on your Blog Roll by sharing this with them
6. Come back to BLoGGiSTa iNFo CoRNeR (PLEASE DO NOT CHANGE THIS LINK) at http://bloggistame.blogspot.com and leave the URL of your Post in order for you/your Blog to be added to the Master List

7. Have Fun!



Questions & Your Answers


1. The person who tagged you??
Cik Mimie

2. His/her site's title and url??
http://akudansesuatu2009.blogspot.com/


3. Date when you were tagged??
august 19, 2009


Persons you tagged ??
Cik Ayu
Cik Farah [cik boneqa]
Shafiq [bmpj]
Fahmi ashraf
suha
tiqaH

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Mama Ayah..

mama n ayah...

Setiap hari berada di rumah.. ku berasa amat bahagia.. mencurahkan tenaga tak mengira masa hari.. waktu.. mama.. n ayah.. yaya arap.. ya dpt jasa2 anda yang tak terbalas tu.. cube walaupun sdikit.. rindu kenangan dulu.. namun menghargai setiap masa n saat yang ade skang... mama n ayah... ku kan menyayangi dan menjaga mu seperti mana kau menjaga ku dahulu.. kasih sayang mu tak ternilai... tiada siapa dapat menandingi kasih sayang mu berdua... terima kasih atas segala...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Sgt Gembira..!!!


Semoga rakan2ku selamat pulang ke rumah.. sgt gembira.. lega.. suke3... da smpai umah smlm.. Tp seperti biasa, banyak kerja menunguku.. i'm not like others, duk kt umah utk berehat.. nad kat maktab adalah tempat berehat.. kat umah tempat tuk keje.. Ku akan bersemangat tuk siapkan sume keje umah..

Chayo2.. nnt tengahari, nk g kenduri, petang nk g PC fair.. pagi ni nk basuh baju n kemas umah.. pelik la.. ari2 kene kemas umah.. huk3.. tu la keje pmpuan.. so kte kene la tolong mak kte.. tak kira lelaki atau pompuan.. 

Hopefully pbs esk ok la.. hehe.. g skolah bukan mudah.. kene ber EQ tinggi... bawu senang.. En teddy tak sihat.. cian dia.. hopefully dia jga kesihatan.. H!N! skang sgt berbahaya.. ku tadak mau kehilangan dia. . k.. gtg... dadaaa..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Balik!!! I'm coming Mama...!


Hah.. lega gile arini dah 14.08.09.. Tibe mase untuk balik.. sgt2 ske balik.. Nad da tempah kek orange mirror kt ibu, nnat g amik.. sedap2.. RM 40 satu.. Tp sedap.. tak kisah la.. janji best.. Arini sgt gembira.. hatiku riang.. nnti Balik ngn Kak Piqah.. dia bawak kete.. n Ayah tunggu kat Besut..

Bout ayah lak.. sgt3 sedeyh.. ayah jato pokok dulu.. Nad ni org kmpung je.. pokok byk kt umah.. abis calar2 muka ayah.. smga ayah cpt sembuh.. ayah tak bg btau nad.. tp mama gtau gak..

rindu adik2..mama.. ayah...

tunggu kakya balik...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Cerita Husin Lempoyang : Telefon


Tak tau kenapa. Kita orang Malaysia sangat berbudi dan bersopan tetapi berubah perangai dalam tiga situasi. Pertama, masa bawak kereta. Kedua bila di Internet berforum dan komen blog. Ketiga, etika talipon.

Bila orang talipon kita, dia suka tanya siapa tu? "Whose that?" Pelik? Bukankah patut tahu siapa yang ditaliponkan. Bila kita talipon orang, perkenalkan diri atau syarikat yang anda wakili dahulu. Jangan tanya siapa tu tapi tanya boleh tak saya bercakap dengan si polan si polan.

Satu peel yang ana benci adalah bila kita talipon orang, dia pula sibuk dan tak dapat layani masa itu. Dia suruh kita talipon balik. "Call back." Kadang2 tak beritahu bila masa nak talipon balik. Bukankah patutnya dia yang talipon balik?

Kita talipon rumah kawan tapi anak kecilnya yang jawab. Ini yang menyampah dok tunggu dia orang nak pujuk ambil talipon baik-baik dari anak tu. Kalau pandai cakap tak apa juga.

Ana dapat lawak talipon dalam e-mel. Mungkin ini cara nak kenakan pemanggil yang tidak tahu etika talipon:

1. Pemanggil: Helo, May I speak to bedah please?
Jawapan: Maap. Sini bukan balai polis.

2. Pemanggil: Helo, siapa disana?
Jawapan: Entah. Saya kat sini, mane le saya tau sape kat sane..

3. Pemanggil: Helo, boleh saya bercakap dengan bapak awak?
Jawapan: Nak cakap cakap je ler. Buat ape tanye saya.

4. Pemanggil: Helo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: Maaf cik, nombor tak boleh disambung, hanye boleh dicampur, tolak, kali dan bagi.

5. Pemanggil: Helo, mak ade rumah?
Jawapan: Mak tak ada rumah. Bapak ada. Pasal rumah ni bapak yang beli.

7. Pemanggil: Helo, saya bercakap dengan Siti?
Jawapan: Maap, nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye ... time kacih.

8. Pemanggil: Helo, tolong panggilkan Samad. Saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: Sila panggil sendiri. Saya sibuk. Maaf.

9. Pemanggil: Heloooo ...
Jawapan: Helo. Pusat sakit mental di sini. Anda ingin mendaftar?

10. Pemanggil: Helo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: Maaf. Ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Pemanggil: Helo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: Sila dail sekali lagi. Kalau saya masih menjawab betul le tu.

12. Pemanggil: Assalammualaikum...
Jawapan: Waalaikummussalam ...(tupp!..terus letak tepon. Hanya untuk wajib jawab)

Operator pun ada karut juga.

Kenapa lambat sangat angkat talipon. Patutnya dalam tiga ring dah angkat. Tak kesah saja kita. Tak tergesa nak angkat sampai 9 kali. BUkan operator saja tapi orang kebanyakkan. Kalau nombor am pejabat kerajaan, satu hari tak dapat-dapat. Sedar-sedar dah tutup untuk makan atau tutup pejabat.

Bila kita dipinta tunggu, kita boleh menunggu sampai selama-lamanya hingga seolah-olah tak ada orang yang melayani kita atau tidak disambungkan.

Pengalaman seronok bila talipon syarikat Cina. Telephonis mereka bahasa komunikasi teruk. "Horron ... aaa." Suruh tunggu. Kadang-kadang dengar broken English macam berbunyi "Wa izit", "Can or not", "I tono", dan macam-macam lagi.

Yang lucu adalah bila tengok orang yang terima call dari boss dia atau Menteri mana. Dia boleh bangun berdiri seolah-olah bos atau menteri tu ada di hadapannya.

Ana tahu ada satu bekas Menteri kanan ada satu perangai pelik. Bila ada orang talipon direct ke pejabat dan ada orang hadapannya, dia akan kata salah nombor. Bukan satu dua yang masuk tapi banyak pulak "wrong number.".

Hairan ... macam mana boleh salah nombor masuk bilik bekas Menteri kanan. Banyak jantan betina talipon ... hehehe.

Menteri itu ada perbicaraan pada Sept 5hb.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

LOIUS VIUTTON... Nk nih..

LV..  i lke diz one..

rm110...

tataw la shoud i buy it or not...

dwet dah sengkek nih..

tp ati nk..

huaaaaa... whut shud i do ???????

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

T.A.G.G.E.D dr Mimie ~~


1 - Nama timangan anda?

my bi : Yayang, ya, Yaya, Janna

my pemeli : kakya, yaya

my pren : Raja, aje, nad, nadia, Raja Nadia

internet pren : Cik Nad, emanadya

~ct nurhaliza pOn ye gak...britney pOn leh i dipanggil gak! hihik2



2 - Anda seorang yg.....?
Penyayang..
bek ati..
peramah..[koya jek]
sentimental..
takde la cun sgt..
pendek je orgnye..
3 - Insan yang teristimewa??
~my Mama n ayah [terlalu istimewa]
My future hasben [aimanku yg amat kusyg]
Adik ima n adik faiz..[dr kecil ku besarkan dgn kasih syg]
-there's no other the most special person except them..[jgn jelez taw xmsuk list]

4 - Lagu kesukaan?
mama - spice gurl
kau kusayang..[ct-i love her]
Terlalu cinta [Rossa-i love her]
[byk ekceli]

5 - Makanan kesukaan?
makanan bersup/berkuah..yum3...
masakan mama n masakan sendirik..
nasi kandar [tiroo bi]
Budu la paling best!!!! Madly!! Cedapnye...


6 - Sikap yang membuat anda stress?
org yg stress men'stres'kan ku..
cerewet n byk birokrasi..
[seyesnye daku..woo..woo..]


7 - Warna kegemaran?
Purple..Pink..merah..hitam..putih..
manyakla i ske...


8 - barang yg mesti ada dlm beg?
enpon..
beg dwet : dwet. ic. lesen mandu. bank card

9 - Kali terakhir anda menanges?
Slalu..
last : ari jumaat lepas... mama msg..erm..
[Tanx bi..owaiz there 4 me..]


10 - Tag untuk 6 rakan anda?
~Cik Boneqa Chantek!
~Faqreel yg bek ati tlg Nad
~Ayu cyg.[my junior]
~fahmi asyraf
~Syafiq
~tiqz
hah..sape2 pOn yg bace.. hihi..

---T.A.M.A.T---

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

diary again...~ 6/8/09


hurm.. today...g kelas PJ.. ade lec baru.. Encik Kamal.. sebijik mcm muke en shahnam..

okla lec tu..mule2 je garang.. me..manje? nampak sgt ke.. kdg2 nyampah gak ngn diri ini.. manje tak smestinye lemah kan.. 

then g cari En Zamani PSV, tp tak jmpe.. kol je, mule2 takpat, then encik kol balik..tp xsmpat agkt.. then nad kol balik.. hhiikk nk order buku je.. Tanx encik..

Dri dulu agi nk blaja adobe phoToshop.. mende tu sgt best tu discover.. meneroka sndiri.. try gune kekreatifan..em..jeles ngn dak2 psv..huk.. (jgn mara paan..faqh..n len2..) 

Dulu penah gak nk blaja..(time jd editor buletin BUDI), nk blaja ngn en sharifudin.. tp dia suh pjm buku kt lebrary..nk blaja pagemaker skali.. tp pjm buku pon..tak paham ape pon..huk3..

teringat dua tahun dulu.. Abg Suhaime.. [KPLI PSV] penah juga rapat ngn die, dulu first2 pun, sbb nk blaja pagemaker kot.. ntah mcmne da die skang.. mst bhagia bersama isteri tercinta.. kami lost kontek lepas die kawen baru2 ni.. pd hari jadiku lak tuh..ish2..

~semoga bahagia slalu buatmu abg imi..dpt anak cpt2..~ doa dr adikmu..

Skang ni ade en Teddy.. sgala kekurangan n kelebihanku, di tgn die.. bgitu jga die.. jauhnye dgn die.. ble ntah nk jmpe lg.. tkpelah.. kedah VS tganu.. mmg jauh.. tmpt blaja penang VS pahang..

kesian betul kt dis kapel..

erm.. td tgk muvie.. the girl next door..  nnt nad letak dlm rebiu pilem.. best gak.. cinta tu memrlukan keprcayaan n saling tolong menolong antara satu sama lain.. lg bermakna cinta tu..

ptg lak kul 4, g taklimat pbs.. wah.. mggu depan dah pbs.. ske nye.. dapat balik umah..

skang nk g amik makanan tuk bukak pose.. arini giliran nad lak.. mlm ni ade gamelan... huhu.. malasnye...

K..DAA.. take care sume rakanku...

lovelicious..

miss my femli.. Nad miss teddy so much..

[tears drop again..]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

10 CIRI-CIRI LELAKI IDAMAN WANITA.....

1. LELAKI YANG PRIHATIN -

Iaitu mendengar dengan teliti apa yang kami cakap bukan dengar dengan telinga yang kembang aje..dan bukan masuk telinga kiri keluar telinga kanan; sebab cara mendengar begitulah yang biasanya mendorong kaum perempuan jadi membebel, bila dah membebel, panjanglah ceritanya, lepas tu pandai pulak nak menuduh yang kami ni dj baru thr dot fm..kesalahan sendiri tak perasan..

2. LELAKI YANG MENJADI PENAWAR -

Iaitu yang rajin dan pandai memberikan kata-kata keramat untuk jadi penawar hati kami; walaupun kurang rupa; tidak mengapa, yang penting kaum perempuan ni sentiasa menghadapi kemungkinan untuk ditimpa sakit dari sakit mata sampai sakit jiwa raga jadi, hatinya amat perlu dijaga; dan hanya kata-kata manis lagi betul susunan nahunya yang datang dari mulut lelaki akan menjadi penawar segala bisa.

3. LELAKI YANG MEMBERI KEBEBASAN SEWAJARNYA -

Kebebasan tu bukan kebebasan yang melanggar batas-batas hukum, tapi memberi kebebasan yang berupa hak . Contohnya bila berada di dalam kedai perabot, kaum perempuan berhak untuk mengangkut sebanyak mana barangan yang dikehendaki, kecuali tey kedai tu..lelaki cuma perlu senyum saja. Jika hendak melarang pun, gunakanlah suara selembut bayu.

4. LELAKI YANG BERHATI-HATI -

Iaitu berhati-hati dan tidak mudah-mudah saja untuk mengeluarkan kritikan terutama tentang masakan kami. Sebab... ketahuilah ye.. apabila kaum perempuan itu memasak, mereka bukanlah memasak untuk dikritik atau dikomen itu ini, kalau mereka maukan begitu, tentulah mereka memasuki peraduan masakan. Jadi.. biarkanlah mereka sendiri yang mengaku makanan itu tak sedap. Lain daripada itu, sedap tak sedap..'pulun' aje le...!!!

5. LELAKI YANG WANGI -

Ini adalah seimbang dengan fitrah kaum perempuan yang memang dicipta sebagai makhluk yang cenderung kepada kecantikan dan kebersihan. Oleh itu, kaum lelaki wajar memberi perhatian akan perkara ini. Jagalah fizikal anda, elakkan B.O;apalagi yang kuku berkarat dan selekeh macam pelarian tak cukup kaki. Kalau nak markah lebih tinggi, kenakan wangi-wangian selalu, mandi dan berendamlah dalam botol minyak wangi.

6. LELAKI YANG PEMURAH -

Dalam erti kata yang lain, lelaki yang pemurah adalah yang sentiasa rela dan redha menyerahkan wang ke tangan perempuan. Bukan untuk dikuasai, tapi inilah cara paling baik untuk kaum perempuan, terutamanya kaum isteri untuk mengawal asap rokok yang disedut suami. Paling penting langkahnya pun tidaklah terlalu panjang dan matanya pun tidaklah terlalu liar untuk memandang perempuan-perempuan lain.

7. LELAKI YANG TIDAK KISAH -

Iaitu lelaki yang tidak ambil kisah sangat samada kaum perempuan ni nak memasak ke, nak membasuh ke, nak mengemas atau pun tidak bila di rumah tu. Malah, lelaki yang masuk dalam kategori lelaki tidak kisah ini adalah kaum lelaki yang memberi kelonggaran sepenuhnya kepada isterinya untuk menjadikan kedai makan sebagai dapur nombor dua mereka. Itulah yang menjadi idaman ramai wanita tu..!!

8. LELAKI YANG MEMBERI SOKONGAN PADU -

Inilah ciri-ciri lelaki yang amat diidamkan perempuan. kongan padu mereka adalah sokongan padu yang amat padat kepada kaum perempuan untuk memanjangkan masa-masa bersidang mereka dengan teman-teman atau jiran tentangga. Apabila mereka mula bersidang, lelaki yang menyokong dengan sepenuh hati tidak sesekali akan bertindak tegas atau mengacau biarpun perut mereka waktu itu sudah berkeroncong; mereka pandai membawa diri dan perut sendiri tanpa perlu menyusahkan isteri. Sungguh bertuah siapa yang memiliki dia kan...!!

9. LELAKI YANG CINTAKAN KEDAMAIAN -

Apabila seseorang lelaki itu bersifat cintakan damai, maka tenanglah hidup mereka bersama wanita pilihan. Contohnya, tidaklah lagi akan kedengaran perbalahan atau undian balik kampung siapa di musim-musim raya . Lelaki begini amat memahami dan sedar bahawa isterinya telah bertungkus-lumus menjaga anak dan jaga rumah jadi, sentiasa balik kampung isteri adalah hadiah terbaik. Cukuplah setengah hari setahun aje balik kampung sendiri; daripada tak balik langsung dan daripada bergaduh beramuk...lebih baik...beralah kan..

10. LELAKI YANG MENYERAHKAN KUASA VETONYA -

Inilah ciri lelaki yang menjadi buruan kaum perempuan..jika mereka sanggup menyerahkan kuasa veto ke tangan wanita..mereka akan menjadi lebih macho dan hensem daripada Brat Pitt atau Nicholas Cage di mata wanita . Kuasa Veto yang diserahkan itu adalah kuasa veto untuk menentukan samada lelaki yang jadi suami mereka tu boleh pasang 2,3,4 atau tidak. Selain itu wanita juga diberi kuasa veto untuk menentukan siapa kawan-kawan suami mereka; ini untuk pastikan suami tak terikut-ikut perangai yang tak elok. Dengan kuasa veto ini juga beerti kita, kaum wanita berhak sepenuhnya untuk meminta kaum lelaki membuat karangan bertajuk "BILA DAN DI MANA SAYA BERADA HARI INI" setiap kali mereka berhadapan dengan isteri , tunangan atau kekasih mereka.



hehe.. jd sape2 lelaki yang ade ciri2 ni.. leh jd lelaki idaman wanita.. sila2 lah ye..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Tercipta Untukku by Ungu & Rossa

menatap indahnya senyuman diwajahmu
membuat ku terdiam dan terpaku
mengerti akan hadirnya cinta terindah
saat kau peluk mesra tubuhku

banyak kata
yang tak mampu kuungkapkan
kepada dirimu

Chorus:
aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
sepanjang hidupku

aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
ku ingin kau tau
kuslalu milikmu
yang mencintaimu
sepanjang hidupku

aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
ku ingin kau tau
kuslalu milikmu

yang mencintaimu sepangjang hidupku..

Rossa:

sungguh hanyalah engkau yang akau cintai

sungguh ku kan di sisimu hingga ku mati..

*Sesungguhnya, lagu ini ku tujukan buatmu syg...*

*Sebagaimana lagu ini mampu menguasai emosiku*

*Sebagaimana hatiku selalu ingin berbisik ke hatimu*

*Memori bersamamu sentiasa di hatiku...*

*Ketahuilah.. itulah isi hatiku yang tak mampu kuluahkan untukmu..*

*Kau tercipta untukku..*

♥♥i syg u♥♥

♥l.o.v.e.l.i.c.i.o.u.s♥


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

CUTI YG PENDEK CGT2

hurm.. balik umah aitu.. memang sekejap sgt2.. tp puas sgt.. sbb masa berkualiti kot..

sampai umah pagi sabtu, pukul 9, balik ke maktab pukul 8 pagi ahad.. keciannye kami..

tak sempat panas pun punggung duduk umah.. dah kene balik.. takpela..

mungkin ade hikmatnye.. 

waktu perjalanan balik tu.. waaah.. mcm2 jadi..

kt kete org len la..perjalanan ke besut amik mase 6 jam..

penat2.. tp kami tak bawak pun.. kami buli adik junior yg bawu masuk..

kih3.. si mat tu..

mat tu hensem.. jd sape yg nk bekenalan.. leh la bekenalan ngn die..

baik budi pekerti.pemalu.senyuman manis. n bla3..

anak pensyarah mizan..

erm.. pe ag ek..

haa... nad dah g tgok dah anak kambing yang comei tu..

Ya Allah.... Subhanallah..

comei sgt... warna putih n sgt kecil..

n nakal.. suke main lompat2..

manjee... tu la yg best..

die suke geget tangan kte.. tp tak rase sakit pon..

kalo nk bawak die turun ke bawah, kene peluk die..

bulu dia tak mcm bulu kambing dewasa..

bulu dia sgt lembut..

rase mcm nk bawak je tido skali... sebab mcm anak patung..

i'm so excited.. tp kan..

petang tu kambing2 tu lapar..

bile nk letak je makanan die kt dlm kandang tu..

dia meluru kat kte.. mcm di serang penyakit kambing lapar..

abis dia rempuh kte dgn tanduk2 nye yg tajam tu..

lastly nk cite.. mlm tu ayah ajak makan kat luar.. dia blanje sbb anak dia balik..

erm.. syg.. tingin nk bawak awk mkn skali ngn my famili..

nnt kte makan same2 ek.. ble da nikah nnt.. tp awk blanje..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Merempit ke Batu Kawan

2 3 hari ni aku dok asyik riki mp3 jaa..
ok cite kelmarin...kelmarin 4 da 1st time aku join xtvt eleganeers....
eleganeers??apa dia tu??
eleganeers adalah satu forum komuniti yg menghimpunkan pemilik2 modenas elegan dari selruh malaysia...
kembara kami sempena petronas malaysian cubprix yang berlaku di Batu Kawan..dekat area stadium tuh
so smlm aku jumpak laa otai2 elegan belah utara,apaico,naown,andy....
mcm kata naown...sebab elegan kita jumpa kawan baru....
dan kelmarin gak KEK [Kelab Elegan Kedah] join kiteorg (sbnrnya yg ramainya mmg ceng KE)..
ceng KE ni mmg totally otai laa...mana ada org muda2 mcm aku....
aku expect aku laa yang paling muda kelmarin...


KEK+Eleganeers

so kami kumpul kat RNR JURU...pukul 10 baru ceng KEK sampai...aku igt ceng deorang saje ada laa dlm 20 bijik elly...
sebelum ni kita cuma biasa tgk regular elly yg warna maroon,merah,silver n hitam....
tp otai2 punya elly mcm2 deorang mody...
satu contoh laa aku nk tunjuk moto apaico..dia ni dok kat seberang jaya....
kalau tgk mcm majesty 250 pun ader...
kaler dia tu bukan warna merah cat spray biasa mcm sorg brader tuh...huhu..
nk cat keta gi spray...x pernah2 dibuat oghang...
ini moto elly pun hantar kedai cat kereta....
itu yg merah meghelit...


itu x kira benda yg deorang upgrade dlm jantung elly tu lagi...
kalau elly standard mcm aku pun buat kancil makan asap...
elly deorang lagi laa...tukar sliding roller,absorber,blok,eksoz...
kalau x kan laa aku pakai elly utk berulang SP-BM dulu...
Wakjul tu pun tiap2 full throtlle elly dia sampai 140kmph...
Tasek Gelugor - Gurun ...pergh...jauh tu...

aku igt ni konvoy elegan jaa...ghupenya yg join kami ceng gt128 n krisstar...gt aa paling ramai...
tapi kiteorg gerak sekali and mmg ade escort dr pekerja modenas n yuzy pache racing team...

berbalik pd kisah MP3...sebenarnya mmg aku nk cari yg lebih kurg ngan sansa miniclip tu...
aku bukan nak yang mahal pun..janji 4GB,ada klip,ada radio n boleh rekod fm sekali....

hari ni aku try cari lagi...
masuk lak gizmostor@lelong...
satu yg x best tokei kedai ni x letak features product...
dia ni mmg jual pd yang nak beli sahaja laa...
so kalau nk tau pasal product tu kena laa goggle sendiri..
so aku tertarik dengan MP3 brand Trancsend n Apacer...
seperti Sandisk,2 2 company ni mmg produce storage memory stuff...
so aku kata why not aku cari yg brand2 ni jer dari aku mengejar Samsung,Sony or Phillips..
after reading a few reviews on internet...
the only weakness on Transcend's mp3 instead of its cheap price is da low quality sound..
so i guess the only choice aku ada skrg is Apacer lah...

http://mobius.com.ua/mp3_fotos_big/Apacer-AU380-big.jpg
after juxtaposing Apacer AU 380 n my previous cutey Sandisk Sansa Miniclip..
i found the similiarity of the sansa clip...
and the price....around RM 150...
mmg affordable kan sayang....
benda ni baru launch kat India last March...
as we know India adalah 2nd largest market on IT after US....

so syg mcm mane??u bagi lampu hijau i jalan jer...
nk tggu pc fair rasanya payah gak jumpa brand nih....
offer kat Gizmo lagi 4 hari jerk....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

BIG Khidmat Masyarakat dan Anak Angkat Kg. Sg. Senam,Sik,Kedah


x nak tulis banyak dlam posting ketiga mlm ni...
just nk letak gambir jaa...
budak kecik jgn jeles naa tgk gambir i dgn da sweet Nithiya...ngehx3..
time ni laa mau apply konsep 1 malaysia....
gambar len nanti upload masuk fs...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Related Posts with Thumbnails