Dear Ima.. Congrates.. I lap u laaah! tersempurna impianku...

 
hahaaaaaa...gambar ini adalah tipoOo sahaja... gades ini sudah pOn melepasi usia untuk mengambil PMR..

 Pagi semalam dah kuar result PMR.. giler berdebar..
dub dap dub dap...
walaopun adik yang amek result..tp kakak nye lak yang lebih2...

rase mcm perasaan gementar mcm nak naek stage..

Adikku sayang...
Raja Naima Bt Raja Ismail...
Tahniah syg...
adik perempuan permata hatiku sorang ni...
alhamdulillah dapat straight A dalam PMR baru2 ni...

nak bg ape ek.. taun depan kakya bg.. :P
ima sgt memahami kakya..
the one who know me everything...
kakya syg awk..

hidup kakya mst sunyi kalo ima takde..
terima kaseh banyak tolong kakya..

kdg2 tak sangka ima dapat jugak..
dulu ima dpt 5A pun,
tak segembira smlm...
semoga ima terus sukses.

setiap mlm mama kite tak sihat ima jaga..
dah la kuat tgk TV..
awk mmg ROCK la ima..

terima kaseh slalu dengar mslh kakya..
terima kaseh slalu share everything ngn kakya..

ni saat dan ketika semasa ambil result smlm...
  
haha..debaran maken terasa...

  
4 sekawan.. kawan baek ima..
gambar di atas : ima, na azmi, salwa, na sulong 

  
pengharum nama sekolah..
kwn baik yang sume dpt straight A.. alhamdulillah..

  
Last but not least...
my Sweeet ima..holding her result...

May God bless u alwaiz!  laaaap u..

Cik Nad : syg, ima said, no present, no brader in law.. :P 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Haha.. tukar backgrund lagi..

Hi.. welkam2.. comey gak kan gambar kat blog ni.. terjumpe.. n terbekenan.. sorry encik teddy.. bia I jd the ladyBoss.. haha..


By the way.. nad dah jumpe anklet yang hilang tu.. n dah ceritakan ttg kehilangan anklet tu kat mama..


mama pulak sekarang, ade simpton2 penyakit SLE. nnt nad gtaw info ttg penyakit ni.. sgt menakotkan..


si puteh? si puteh yang manje tu skang maseh lg saket.. tp dah maken elok kot.. aitu tak jd bawak g klinik..


pasal media player tu tak tulis agi review... nak g masak lak.. lenkali nad update lg.. btw..


 en teddy dear.. sgt syg awk.. ya tunggu abg.. abg tunggu ya...

Cik Nad : Kite tak pernah curang pade hati kite. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

HD Media player? Tanx a lot..

Alhamdulillah... arini sampai da HD media player..
sky net anta td.. best2.. tp tak try betul2 lagi.. so esk petang baru i akan buat review...
tanx en teddy.. tolong order kan.. yep..aku maken bergantung padanya..
maken memerlukannya pada setiap ketika hidupku..

media player tu ku tgk dalam lelong..
harga RM200 je.. esk i reviewed k..
:) lap u!

Ati sgt susah hati..
adekah orang ketawakan aku if i said..
my kambing mcm terkena barah payudara?
betul... sgt sedeyh...
dia nampak sgt saket..
Oh God.. ku tak sanggup melihatnya..
sgt sygkannya...
si comey puteh kambing boer ku..

nite u ol..
nite bi...
nite puteh kesygn...
sihatlah kaw...
sembuhla dikau....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

aku maken berubah?

erm.. semakin hari.. semakin banyak yang aku pelajari..
sesuatu yang aku lalui sendiri.. mencari pengalaman dan belajar menjadi seorang yang lebih baek..
maken belajar menjadi seorang wanita...

kadang2 kehidupan wanita ni amat membosankan..
tp ibu2 tak pernah bersungut..
sekarang waktu peralihan daripada seorang remaja menjadi belia..
belia menjadi wanita..
erm.. sgt boring...but i enjoy it..

belajar erti tanggungjawab lagi..
suatu benda yang menjadi asas dalam kehidupan manusia..
kepada bakal suami..bakal isteri..
tanpa tanggungjawab...tiada makna perkahwinan..
tiada makna keluarga..

aku wanita.. gadis..anak kecil..
yang berasal dari kampung dan maseh lagi dengan kekampungannya..
aku tak pernah lupe asal ku..
berharap agar aku tidak akan lupe diri dalam kehidupan ini..

aku gembira. aku duka.
bersatu di dalam storyboard bernama kehidupan..
aku berubah.. dan terus berubah..
semoga kepada yang lebih baek..
dan terbaek...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Kena kapak dengan Gani di Padang Kota

senyum sumbing setelah kena kapak dengan Gani......kah kAH

Orang kata kalau ada duit tu ada jaa benda hat nak buat kita belanja duit tu even kalau kita niat nak simpan duit tuh...

baru je aku dapat balik duit ihsan org hutang...dah kena beli RMVB player untuk budak kecik tuh...

wah wah wah....budak kecik dah pandai bernafsu gajet di lelong nampak...tapi x reti nk order...

takpelaa...anything for budak kecik...aku belikan dia RMVB ni supaya dia ngan adik2 dia dapat tengok movie kat TV...harap2 esok sampai laa....

hari2 secara x sengaja aku dah terlajak ke penang....detailnya ke batu feringgi...ni bagi memenuhi permintaan member aku sorang ni shapit...kunun2 nak rasa desiran ayaq laut...bukan x leh pi pantai murni kat yan tu...bukan jauh mana pun dengan gurun...tapi dah dia nak gak...so aku pun follow laa depa...dengan guna garmin xt sampai gak kami kat situ..kami mmg x plan pun nak mandi....dah aku ngan shapit geram sangat nk terjun laut kami pun pi cari baju mandi kat pekan dia...aku beli tight short jaa...malas nk beli banyak benda....shapit beli tola,sluaq pendek ngan tshirt....last2 kami sampai gak kat pantai atas sikit area teluk bahang...


ni sekitar kul 5.30 petang....ada laa 2 3 famili dok mandi manda...

aku ngan shapit jaa terjun laut tadi...shamil takmau...dia malas salin baju kot...tatau laa..tapi yang penting tadi banyak gak benda yang aku ngan shapit dok bergossip masa kat gigi ayaq...paling panas kes ....cukup laa aku namakan laki ni MC .... MC sorang cikgu pencen di sebuah sekolah Y.... MC ni jadi isu hangat setelah dia telah cuba FUCK sorg budak sekolah ting. 4 di sekolah Y tu..Hal ini telah diketahui umum apabila ia menjadi kes polis..dan perkara ini amat menggemparkan bekas2 pelajar sekolah Y..sebelum ni mmg MC telah disyaki menjalankan hubungan sulit dengan budak2 pompuan sekolah Y...nak dijadikan cerita cubaanya nak FUCK budak Ting.4 ni telah dikantoikan oleh budak2 laki yang selalu dIcari pasal olehnya..MC yang tanpa pakaian dan budak sekolah ting.4 yang tidak berseluar mahupun berkain telah dikepung..akhirnya dia ditangkap dan dibawa ke balai...antara kejahilan budak Ting.4 ini ialah janji manis MC yang menjanjikan FUCK tanpa beranak...apa yang menjadi persoalan ialah kemampuan MC mengorat budak2 sekolah...huhuhuhu....tua2 kerepot laku macam pisang goreng....dengan alasan nk train budak2 MC berjaya menjadi pagar makan padi...

Nak dijadikan cerita MC memang sudah dikaitkan dengan beberapa kes busuk yang berlaku di sekolah Y...dan berita ini sampai ke telinga bininya....dan ditakdirkan mereka berdua telah selamat pergi dan pulang dari umrah dengan doa seorang bini yang meminta Allah buktikan kecurangan dan kejongosan si suami yang dipercayainya selama ini...akhirnya MC telah dikantoikan ALLAH....selama ni MC memang suka berlagak bagus...sekarang nah ambik hang!!!

aku teringin sangat nak tau apa dah jadi ngan MC sekarang...dengar2 lepas kes tu bini MC minta ditukar ke Sarawak...aku masih igt arahan bodoh MC yang mempertikaikan pemakaian jubah dan kain pelekat semasa solat jumaat...sebenarnya MC tak pernah pun pakai kain pelekat..mungkin beliau takut adiknya cepat menguek....ni aku ghasa bukan doa bini dia sama...tapi doa kami hat meluat ngan dia sejak dulu2 lagi...

habis mandi dalam kui 645...kami teruih salin baju and nk tolak pi makan kat padang kota...sampai sana shapit dok cari org juai pasemboq...cari punya cari jumpa laa Ghani Famous Pasemboq....aku ngan shapit amik laa udang,ketam,ubi segala sampai kami ghasa boleh habeh makan....aku bajet habeh mahai pun mau 20 30 hengget jaa...tengok2 dia habaq kata 43 hengget...gila habaq hampa...shapit pun terkebil2...haa laa pasai dia yg nk sangat makan pasemboq padang kota...

aku dah warn shapit tapi dia kata mahai sebab banyak..haa la ni hang tau laa apa tu maksud baloi apa tu hat org kata tak baloi....orang dok penang lama dah orang tau laa...haha

kah kah kah...aku pun huluq 20 ja pasai banyak tu jaa aku ada....lepas2 tu b4 order kami tanya dulu berapa harga...shamil order koetiow x sedap pun sampai 8 hengget sepinggan....memang kapak gila dekat padang kota...aku nasihat hampa kalau nak makan kat situ pi makan kat tempat yang dekat dengan tempat parking reta...toksah laa dok pi makan tang tepi2 laut tu...

p/s:saya tidak curang,dia tidak pernah curang,

ghani.....lepaih ni aku takmau dah makan pasemboq hampa...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Sixth Sense dan Changeling

hai cik yaya cayang...
i baru lepas tengok 2 movies...

[The_sixth_sense_1.jpg]

sebenarnya i dah dahagakan movie2 yang berat yang kurang sex scenes,yang kurang bunyi gitar dan dram (american pie dan sebaris dengannya...)...dan yang banyak bunyi piano & violin sepanjang cerita dia....dan malam ni aku pilih untuk tengok Sixth Sense (1999) yang dibintangi Bruce Wills...wpun cerita ni cuba mengambil tema hantu....tapi main story dia sebenarnya pasal sorang doktor psikologi yang berjaya tetapi dalam masa yang sama gagal merawat seorang pesakitnya yang menyebabkan kematian doktor tersebut lepas dia kena tembak...dan tanpa doktor tu sedar dia sebenarnya dah mati...tapi roh dia merayau2 kat dunia sebab dia x sedar dia dah mati....Dr ni plak ada sorg pesakit yang masalah dia boleh nampak orang mati...tapi apa yang sweet dalam cerita ni bagaimana doktor ni sedar komitmen pada pesakit dah lebih dari bini sendiri....kalau nak tau jalan cerita dia tengok laa sendiri naa cik yaya....Roh dr ni jaa yang x buatkan budak tu takut sebab roh lain berdarah di bahagian depan tapi doktor ni berdarah belakang baju....filem ni femes sebab tagline dia "I see dead people"....

Changeling Photo
Scene masa dia tengok budak hat polis jumpa tu dah bersunat padahai anak dia mana sunat lagi...

filem kedua lak Changeling lakonan angelina Jolie...based on true story....haa...ni laa aku suka sgt...pasal lepas tengok pasti aku nk buat research pasal cerita dia....nak pulak zaman2 deperession di Amerika..ok movie ni pasal sorg pompuan yang hilang anak laki dia....lepas dia buat repot polis claim kata jumpa anak dia padahal tu bukan anak dia...bila dia x mau terima polis cop dia gila..sumbat dalam hospital bahagia california...dok tak dok ada kes bunuh budak2 dan anak dia disyaki menjadi mangsa..baru laa kantoi sikap polis yang buat reja lepas tangan......dengan bantuan sorang reveren...pompuan ni publishkan benda ni sampai LAPD kena rombak dan melaon2 yang x buar reja dalam tu kena buang....

nak tau lebih lanjut kisah Christine Collins boleh pi sini...

antara filem2 sederhana berat yang aku cadangkan untuk tontonan hampa :

1.The Notebook
2.My Sister Keeper
3.Forest Gump
4.The Green Mile
5.500 Days of Summer
6. Seven Pound
7.The Persuit of Happiness
8.Traitor
9.Cinderella Man
10.In The Name of the Father

Kisah2 di atas ada yang fiksyen dan ada yang based on true story....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

bingkisan kaseh buat tersayang..

erm..maafkan diri ini sbb takde mase sgt dgn si muchuk teddy boiku..
everyday. my life dgn femeli amatlah terlalu rapat..
mama alwaiz memanggil.. yela anaknye yang jarang berada di rumah..
slalu jauh nun di lipis sane...
mase cuti sahaja lah dapat bersama keluarga tercinta..
hanya kau memahami aku syg..

bukan ku tak cintakan mu..
huhu.. kaw maseh setia di hati..
teringat beberapa tahun dahulu..
saat kite mula berkenalan..

syg..
did u remember?
what day is tomorrow?
hurm..
saat cinta diterima..
aku maseh lagi menafikannye..
erm..smpai kite takde tarikh sebenar sbb percintaan kite takde tarikh mula atau luput juga..

maseh aku menanti saat kite akan bersua lagi..
maseh menanti kaw dan aku menjadi satu..
dalam ikatan iradatNya..
yang maseh lagi kite sama2 menanti..
saat dan ketika yang sesuai nanti..

erm..
ari ini..
kakak sahabatku mahirah basirah menikah..
jutaan tahniah buat beliau..
semoga abadi sgala kaseh sygmu pada suamimu..
berpanjangan hingga ke akhir hayat..

jap agi nak bersiap..
nak g majlis kenduri..

syg my teddy..
nanti ade mase,
kite berborak lagi..
btw.. penatla nak cari hardisk media player..
nak tgk citer.. huhu..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

benci. geram.menyesal.kecewa.

skali lg.. menulis malam ni...
tak larat dah nak cari..
da banyak berusaha tuk cari..
penaat...

ptg smlm terlalu kecewa dgn sikap abg..
terlalu penat untuk orang laen..
takde mase untuk diri sendiri..

mama.. ayah..
maafkan ya..
ya takut nk gtaw mama..
takot ma kecewa...
ya bukan tak jaga leklok..
tapi die hilang jugak...

rase mcm putus cinta..
kecewa melampau..
pada diri sendiri..

plan seterusnye..:
maw cari lagi..
tp penat sgt cari..
nadia si budak kecik..
berlagu dengan tangessan sendiri lagi..
plan kedua..
maw beli baru..
maw kumpulkan sume duet..
maw pikirkan cara baru..
mama dan ayah tak bleyh taw..

cukupla mama dan ayah kecewa ngn abang..
for the others..
myb anklet tu ntah pape je..
tp for me..
tak.. its meaningful..
very meaningful..

i love my things..
but i hate to be left alone..
anklet meninggalkanku..
menci2..

maaf buat semua yang membace..
sume ni skadar maw mengadu shj...
tiada maklumat penting..

crying me tonite..
arap2 mama n ayah tak pasan..

pulangkan...pulanglah..
anklet ku...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

anklet.. nape kaw pergi..

hurm.. ketika entry ni di tulis.. hati sgt2 maw mengadu.. maw nanges.. nape die pergi.. baru je bersama buat beberapa bulan ni.. anklet emas kesayanganku.. hadiah daripada ayah dan mama tahun ni... mama dan ayah maseh tak tahu ttg kehilangan anklet ni.. bukan takut mama dan ayah mara.. tp takut mereka kecewa.. dgn kelalaianku... nad dah cube jaga ngn baek..

tp kenapa maseh hilang... bertahun lamenye memendam rindu pada anklet yang telah di curi oleh mamat mengong yang dtg mencuri kt umah nad.. taun ni bawu dapat balek.. ayah n ma bg lak tuh.. nape cuai...
nadia.. saye benci awk!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

belog.. maafkan aku...

erm.. sgt lame tidak menghapdate blog..  sejak abes exam.. malas nak bukak belog or berintenet.. jadi diri ni tewus menyepi membawa diri dgn2 muvie2 yang diberikan oleh teddy cayang muchuk2 tu. huhu.. sgt banyak nak diceritakan dalam belog ni..

tentang gamelan. si puteh dan arwah2 anak2nye. ttg umah. ttg abg. tentang diri.. hurm.. pada belog ni ku boleh meluah semua.. sbb tu nad akan slalu sayangkan belog ni.. cume tiada mase je..

wahai belogku sayang.. bersabarlah ye.. ku menunggu hari untuk menghiasimu sepenuh hati.. menukar lay out dan background dll...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Related Posts with Thumbnails