Erti Cinta..

Termenung ku bercelaru
Memikirkan cinta
Di mana sebenar
Namanya cinta

Tak tertahan hati ini
Bila kau berkata
Sememangnya aku
Menyintaimu

Mungkin kita tak pernah mengutarakan masalah
Kau dan aku bagai tiada arah
Namun aku percaya kita akan mengatasi
Segalanya hanya untukmu
Kupasti

Sama-sama kita kembali
Sama-sama kita binakan
Cinta yang pernah mekar
Untuk engkau dan aku

Sama-sama kita tempuhi
Sama-sama kita rasakan
Apa yang dinamakan
Erti cinta sebenar

Sama-sama kita tempuhi
Sama-sama kita rasakan
Apa yang dinamakan
Erti cinta sebenar

 

~ Kepada rakan-rakan.. doakan kami.. doakan kami membuat keputusan yang betul dan wajar.. Kami maseh lagi dlm proses belajar tentang hidup. Banyak dugaan yang kdg2 tak terjangkau dgn pemikiran kita.. Maseh berharap dapat bersama dia.. Tanx to Fathiah for the lovely pic.. 14.02.10  Status kami, masih lagi tgh berbincang.. tapi tak sudah2.. Tanx for all the concern.. ~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Episod Cinta dan kehidupan..

Banyak nak di share kan dlm blog ni.. tp takde mase.. nanti ade mase nadia tulis la.. :) :( 
suke duke.. hurm.. 
maw kawen..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Origami...jom?


bestnye buat origami. Nad ade sertai kursus origami baru2 ni. kursus art n craft. banyak pelajaran yang kami dapat. tambahan pulak, kami bakal jd guru prasekolah, mestilah banyak yang kami kene belajar ttg art n craft tuk diajar tuk kanak2 pra nnt... 


nadia uploadkan gambar2 n cara-cara nnt.. semoga dapat bagi idea yang kreatif buat kawan2 serta pengguna lain..

Terima kaseh buat warga JIP dan terutamanya 
Pn Roselita Bt Ali..

Our great mummy Pra. XD
tanpa beliau tiada kursus art n craft..
terima kaseh jugak buat Pengarah IPGTAA, yang sudi dtg pada hari last for penutup.
:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Inside the KAABAH

 

  

:)
credit to : Sir mohd yusuf mohamad
ipkti

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Airmata Rasulullah....

AIRMATA RASULULLAH SAW...

Tiba-tiba dari luar pintu terdengar seorang yang berseru mengucapkan
salam. 'Bolehkah saya masuk?' tanyanya. Tapi Fatimah tidak mengizinkannya masuk, 'Maafkanlah, ayahku sedang demam', kata Fatimah yang membalikkan badan dan menutup pintu.

Kemudian ia kembali menemani ayahnya yang ternyata sudah membuka mata dan
bertanya pada Fatimah, 'Siapakah itu wahai anakku?'
'Tak tahulah ayahku, orang sepertinya baru sekali ini aku melihatnya,'
tutur Fatimah lembut. Lalu, Rasulullah menatap puterinya itu dengan pandangan yang menggetarkan.

Seolah-olah bahagian demi! bahagian wajah anaknya itu hendak dikenang.


'Ketahuilah, dialah yang menghapuskan kenikmatan sementara, dialah yang
memisahkan pertemuan di dunia.
Dialah malaikatul maut,' kata Rasulullah, Fatimah pun menahan ledakkan
tangisnya. Malaikat maut datang menghampiri, tapi Rasulullah menanyakan kenapa Jibril tidak ikut sama menyertainya.

Kemudian dipanggilah Jibril yang sebelumnya sudah bersiap di atas langit
dunia menyambut ruh kekasih Allah dan penghulu dunia ini.

'Jibril, jelaskan apa hakku nanti di hadapan Allah?', tanya Rasululllah
dengan suara yang amat lemah.
'Pintu-pintu langit telah terbuka, para malaikat telah menanti ruhmu.

'Semua syurga terbuka lebar menanti kedatanganmu,' kata Jibril.

Tapi itu ternyata tidak membuatkan Rasulullah lega, matanya masih penuh kecemasan. 'Engkau tidak senang mendengar khabar ini?', tanya Jibril lagi.

'Khabarkan kepadaku bagaimana nasib umatku kelak?'

'Jangan khawatir, wahai Rasul ! Allah, aku pernah mendengar Allah
berfirman kepadaku: 'Kuharamkan syurga bagi siapa saja, kecuali umat
Muhammad telah berada di dalamnya,' kata Jibril.

Detik-detik semakin dekat, saatnya Izrail melakukan tugas. Perlahan ruh
Rasulullah ditarik.

Nampak seluruh tubuh Rasulullah bersimbah peluh, urat-urat lehernya
menegang. 'Jibril, betapa sakit sakaratul maut ini.'
Perlahan Rasulullah mengaduh. Fatimah terpejam, Ali yang disampingnya menunduk semakin dalam dan Jibril memalingkan muka.


'Jijikkah kau melihatku, hingga kau palingkan wajahmu Jibril?'

Tanya Rasulullah pada Malaikat pengantar wahyu itu.

'Siapakah yang sanggup, melihat kekasih Allah direnggut ajal,' kata
Jibril.
Sebentar kemudian terdengar Rasulullah mengaduh, karena sakit yang tidak
tertahankan lagi.

'Ya Allah, dahsyat nian maut ini, timpakan saja semua siksa maut ini
kepadaku, jangan pada umatku.'
Badan Rasulullah mulai dingin, kaki dan dadanya sudah tidak bergerak lagi.

Bibirnya bergetar seakan hendak membisikkan sesuatu, ! Ali segera
mendekatkan telinganya. 'Uushiikum bis shalati, wa maa malakat aimanuku'
'peliharalah shalat dan peliharalah orang-orang lemah di antaramu.'


Diluar pintu tangis mulai terdengar bersahutan, sahabat saling berpelukan.

Fatimah menutupkan tangan di wajahnya, dan Ali kembali mendekatkan
telinganya ke bibir Rasulullah yang mulai kebiruan.

'Ummatii,ummatii,ummatiii?' - 'Umatku, umatku, umatku'

Dan, berakhirlah hidup manusia mulia yang memberi sinaran itu.

Kini, mampukah kita mencintai sepertinya?

Allahumma sholli 'ala Muhammad wa baarik wa salim 'alaihi


Betapa cintanya Rasulullah kepada kita.


NB:

Kirimkan kepada sahabat-sahabat muslim lainnya agar timbul kesadaran untuk
mengingat maut dan mencintai Allah dan RasulNya, seperti Allah dan Rasulnya mencintai kita.

credit to : Sir Mohd Yusuf Mohamad
IPKTI

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Dua wanita yang aku sygi...model yang ku syg..

 

kak ida... sgt sygkan die.. dia kawan sepupu nad.. ntahla nape, terjatoh syg pada die..
Dia ibarat kakak nad.. baru2 ni kak ida add nad kat FB.. Ya Allah..
sampai nanges nad dpat jmpe kak ida..
terharu n sebak.. lame mencari die..

kak ida : nadia sgt sygkan akak... Semoga kak bahagia selalu...

 
Yang kedua, kak da namenye.. anak ustazah rohani, merangkap kakak musuh kesygn (humaidi) huhu... kak da ni pon mcm model la bg diri nadia..
Kelembutannya, percakapannya.. lebih krg same ngn kak ida.. 
n yang pastinye dua2 cantik...
n mempunyai hati yang cantek sgt2...

Kak da : Selamat berbahagia selalu kak da.. nadia doakan.. 
syg kak da juge.. :))


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

rase mcm nak privatekan blog.. mungkin 2-3 hari lagi..

So not hear.. i'm running out of money! hahaha... takpela..pandai2 la cover balek nnt duet...
tak lama lagi nak praktikum.. nnt mst macam2 lagi nak gune dwet.. 

nak prepare kedatangan dia.. nak amik ati mama n ayah.. bukan dia je kene amik ati.. nad pon same..
so excited nak tggu hari tu.. hurm. esk, luse, esk luse, n luse luse.. tup tup tup... dah harinya...


i miss him. last skali jmpe, kat pnb, 6hb10.. 

hopefully, hati dia maseh lagi tegar tuk nad.. kdg2 rase nak kawen cpt pon ade. yela.. jauh kan..tp nad nak keje dulu before kawen.. jadi, pape hal.. sume terserah pada dia. 

nadia oh nadia syg.. semoga hari2 yang lebih baik akan dtg dalam hidup awk. 
Saye rindu dia.. Saya mau dia temani hidup saye. Saye maw tido.. bye..

btw, rase mcm nak privatekan blog nih..mcm2 kes berlaku di iptaa. jd nadia tak mo carik pasal..nadia just nak cerita ttg kisah nadia je.. nadia nak jd cikgu.. nadia a gurl who want to live her life peacefully..

daaa...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Jihan owh jihan..

my dear jihan.. tanx for the drop.. kak je bukan ape.. yang potografi tu, kakje buat sbb bf kakje, skali gus wat nota. banyak rujuk buku n nota pensyarah. baguslah andai dapat tolong orang ramai.tambah student iptaa. just dunt copy n paste, amik la point2 yang sesuai. :) nnt lenkali i'll write something yang bleh digunakan dgn lebeyh ilmiah.. 

same2 kita belajar, sama2 kita berkongsi ilmu. Salam...~

:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Related Posts with Thumbnails