Semakin hari.. Semakin Stress....

14 day left!!!
doakan diri ini...~
Menjadi guru pra adalah satu tugasan yang mencabar..
rakan2...
Chaiyok2..
22.3 - 16.4

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Dia Mula praktikum..

hurm.. Good luck dear..
Puas hati dapat tgok die bersiap nak g skolah pagi ahad tu..
dah kemas dah..
Dah mula pakai kasut..
walaupun sakit.. terpaksa juga..

Nadia nak ucap tanx kat pak cik, mak cik, zieha, amir, majen,
sbb layan nadia dgn sangat baik..
Seronok berada di situ..
^^,

Nadia melalui hari2 perjalanan yang sgt jauh..
dan meninggalkan sungai petani dgn rase berat hati..
sampai di KL, Teddysick la..
bile ntah dapat jumpe lagi.

But nOw. nak fokus praktikum..
:)
semoga semangat kan pasti maken kuat!

tak maw cemerlang pun..
hanya mahu mencari pengalaman..
sbb pengalaman itu lebih berharga daripada semuanya..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Praktikum.. Nadia sudah jd cikgu?

huhu.. nak tulis banyak.. tp takde mase.. nanti lenkali...
yang pastinya, i've been through a really tough week la...
ari2 tido lambat n buat mcm2..
nak siapkan esemen lagi..
pening2...
skang stat tensyen..
jadi nadia dgn sgt bersemangat malam ni maw siapkan keje..

esok nadia maw pergi Sg Petani.
melawat kawan baik, teman rapat dan kekasih hatiku..
Aiman Hamidon yang maseh lagi tak brape ok lagi kakinya..
Hopefully, lepas ni, kaki dia akan jadi lebih elok..
n dapat mengajar..

nadia dah cube banyak cara...
cume skarang tunggu mase, dan berdoa banyak2 kat die,
supaya die akan ceat sembuh..

nadia sgt bersemangat mau datang sana..
walaupun terpakse tempuh banyak benda..
for him, i would..
tambah2 tensyen skarang..
jadi, jume akwe adalah satu terapi..
Terapi tenang sikit. Insyllah..

Nadia kadang2 nak jerit je.

kepada encik Masa : Encik! saye mau sedikit break.. saye sgt penat..
saye nak bergembira dan takmo pikir kerja..
buat satu hari je pun takpe..
TAPI..
tak mungkin...
Encik Mase berputar dengan sgt laju..
die tak dengar pun keluhan atau jeritan diz litle lady ni..

haaaaaah.....*sigh*
again n again...
dan pikir lagi....
aku redhakan segalanya....
mungkin kebizian ini adalah lebih baik...
mengajar erti buat mase depan nnt...

aku belajar sesuatu...
setiap hari...
As a TEACHER..
AS a Teenager..
As a Muslim..
As a friend...

May God Bless our life...
Salam sayang buat semua pembaca yang bace ni...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Bahagia itu luka..

erm.. kadang kala.. terpikir gak..
kat mana sebenarnya kebahagiaan tu?
dari mana puncanya..

luka pun satu cinta..
nadia owh nadia.
kesian kat awk..
nape kecian kat awk?
awk sorang je tau knape kesian kat awk..

Love = GoD.
nadia tak tau ape nadia patut buat..
biarlah persoalan ni kat cni je..
yang nadia tau, nadia kene jaga diri n keje dulu..
tu je.. yang laen. biar dulu..

pity little nadia..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Kaise Mujhe..


kat atas tu lirik lagu Kaise Mujhe...
Best sgt die nye meaning..

bahasa hindustan kalau di translit pade bhsa Inggeris, sgt2 best maksudnye..
credit to : The bollywood fans

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

15 hb MAC

Dia masuk wad balek.. malam.. erm.. 
bimbang pape jadi kat die..
Rase nak teman die..
tp nad tau tak dapat lagi buat smentara ni..
takpe.. nnt nad cube dtg lagi..
kalau takde aral.. INSYAALLAH..

Semoga takdelah gegaran otak or pendarahan lain..
Mintak jauh semua tu.. 

abg kene kuat.. banyak lagi harapan dan impian kita.. 
chaiyok2 mucuk2.:P

Bingkisan buat tersayang...
Sabarlah menghadapi dugaan ni..
Segalanya ada hikmah..
Segalanya pasti..
Ya akan berada di samping awk..
walau hanya dari jauh..
perit derita yang abg rasakan.. trase juga di hati ini..

Sgt sakit kepala...tp hati merindui dia..
Take care semua..
berhati-hatilah di jalan raya..
ingatlah org yang tersayang..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

12 HB Mac 2010 - TRAGEDI


Tanpa ku sangka.. Akhirnya perkara yang paling kutakuti telah terjadi. Si Dia EKSIDEN! Langgar lori plak tuh... Suatu detik sejarah yang mmg takkan dapat nad lupakan.. Bila tiba suatu saat bila semua org bertanyakan kita di mana dia.. nad tak dapat sure kan.. rase sedih n pikir mcm2..



Sape tak syg pakwe.. or lebih bermakna bila dia merupakan bakal suami kita.. SEDIH.. yep.. Mula2 ingat dia nak maen2kan nad je.. tambah2 kot2 la dia suke bergurau.. Tp rupenye tak.. dia benar2 eksiden.. bile Zaff cakap name die ade kat unit kecemasan tu.. nad dah rase luruh jantung ni.. rase tak dapat pikir dah apa yang patut nadia buat.. yang nadia tau, nadia nak ade kat cc dia.

Kebanyakan rakan2 tak setuju nad pergi sana. Bhaya. ye.. mmg bahaya. Nadia terlalu ikut emosi la. Macam2.. Tp naluri nadia kuat mengatakan.. I SHOULD GO THERE! sebab tu nadia tawakkal... Lepas tanye persetujuan mama, mama kate OK, GI LAH TENGOK.. Alhamdulillah.. nadia syukur sgt..

Nadia gembira sgt, sbb harap dpt jmpe die n berada kat cc dia even seketika. Bukan senang kapel jauh ni.. sgt memerlukan kekuatan. Jd, harapnya sesiapa yang tak kuat, jgn la kapel jauh.. ssh bile dia sakit or memerlukan kita.. kite akan jadi lebih sedih sbb tak dapat bersama ngn dia..

sebenarnye, sampai sekarang, nadia stil rase nak nanges bile ingat dia. Harap dia ok. Sengsara biel tgok dia sakit.. Cepat la sembuh sayang...

Mmg nadia boleh buat kerja gile bile perlu. Nadia mmg berani kalau bab ni.. sbb nadia rase nadia tau ape nadia perlu buat.. tp nadia takkan buat andai takde keizinan dari mama atau ayah.. Mujurlah mereka memahami.

"ORG LAIN TAKKAN RASE BAGAIMANA RASENYA, SELAGI MEREKA TAK MERASEKAN LAGI APE ITU CINTA..."

"ORG TAKKAN FAHAM SELAGI DIA TAKDE DI SITUASI KITA. "

Bila dapat keizinan ibu bapa, niat kita pun baik INSYALLAH.. segalanya akan jadi baik..
Alhamdulillah, keluarga Si Dia juga menyambut baik kedatangan ku pagi tu.. pak cik, mak cik, yani, tqah n adik2.. smua baik.. Tp nadia dtg tak lama.. dah 24 dah kami lafazkan goodbye.. rase nak nanges ni.. nak teman dia lagi... 

Semoga Aiman kesygnku ini cepat sembuh dan kurang sakit serta dipanjangkan umurnya..

En Teddy : Cik Nad sgt sygkan awk.. smoga awk kuat syg... untuk kita. n Bibi..

motor kesygnnya Si ELLY.. dah hancus.. ( yea! i jd bini num satu balek!)
ni semua gmbar yang nad curik2..hehehek.. dr forum die.. (jht kan nadia ni?)

pada pagi tu mujurlah geng eleganer yang jumpe dia..kalau tak ape lah jadi ngn dia ni.. Tanx sgt2 kat mereka..
Buat kawan2 aiman.. ZAFRI, LI, PATMA, ZUL, EIKA dan clasmate aiman..
Terima kasih byk2 sbb slalu inform pasal dia..
Tanx sgt2 kawan2..
Tanx jugak buat kawan2ku.. Daia, hani, iin, dyanah, mimi, yah, inul dan smua yang amik berat n memahami nadia... Nadia syg kamoo smua..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Kau berjanji akan masih
Setia seperti dahulu
Menyintai menyayangi
Dengan sepenuh hati

Dalam hujan dan kemarau
Kau lindungi aku
Belum puas ku kecapi
Hangat kasihmu

Sejak engkau pergi dulu
Kau bawa bersama bisa hati ini
Kembalikan belaian jiwaku
Moga cinta bercahaya selamanya
Ooo...

Sedalam mana cintamu
Hingga sanggup melukakan hati ini
Dikala kurindu kasih sayangmu
Di sisiku hingga akhir nanti

Pulangkanlah bintang siang dan malamku
Lepaskanlah sengsara ini
Katakanlah aku menjadi milikmu
Berjanjilah hilangkan resahku

Ya Allah.. Aku redha atas segala ujianMu terhadap ku. Allah.. Engkau Maha Adil. Segala apa yang terjadi, aku percaya ade hikmahnya Ya Allah.. Aku berserah kepada Mu.. Aku redhai apa sahaja yang tersirat buatku..

Sesungguhnya Ya Allah, aku hanya merancang, hanya Kau yang menentukan.. 
hati aku cukup kuat dengan adanya kasihMu...
Tiada apa harapan yang dapat aku angankan.. Aku berserah segalanya kepadaMu..
Engkau berikanlah aku petunjuk.
Aku insan biasa.. Engkau redhailah Aku...
Engkau ampunkanlah segala dosaku.
Segala yang berlaku, akanku belajar mengenal erti hidup ini ya Allah..
Ameen...
(kuatkan hatiku)
Aminn Ya Rabbal Alamin... 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

LEMBU-LEMBU LUAR NEGARA

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  

WAAAAA... besor gile kan lembulembu luar negara... Sasa -sasa gile body lembu-lembu nih....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Saye rindukan dia..

Kadang2 saye rindu waktu dulu2.. mungkin biasalah kot..
tp saye tau saye kene kuatkan ati.. saye n dia tak berpisah lagi..masih lagi ade peluang tuk bersama.. tp hanya menunggu mase dan ketika..
let it be..

terharu pada kawan2 yang concern.. andai ade jodoh tak kemana..

nadia : gud gurl dont cry.. kepahitan tu adalah the process of life..

Allah ada... Allah ada...

cukuplah tangesan itu.. jadikan kekuatan dalam diri...
(memberi semangat pada hati..hati yang maken lemah n perlu mase tuk kuat balek.
but dunt worry.. nadia be back be a nice gud gurl balek nnt..)

Saye sayaaang dia.. :'(
tp andai takde jodoh, xpe.. 

peliknya: setiap masalah n halangan ade penyelesaiannya..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Kasih..

Sekadar mahu berkongsi rasa...

13 n 14 Februari...
tanggal yangg bermakna buat diri ini.
ade manis.. ade pahitnya..

Sekarang ni. ati sedang terpilu..
tak siapa yang tahu..
da berlarutan sgt perbincangan kami..
mungkin akan berakhir di sini..

tangisan tu umpama rakan yang paling setia menemani..
kami kawan sekarang.
ye kawan..

tp hati yang terluka takkan mudah sembuh..
ops. ati nad tercalar je..sikitla..
takpela.. nanti kite tgk la mcmane keputusannya. 

nadia akan cuba menjadi yang lebih baik lepas ni..
nadia dah penat..

andaikate nadia dah takde sape2 lepas ni,
nadia tahu.. Allah sentiasa dengan nadia.

Nadia sgt tak sgka semua ni akan terjadi.
tu lah kuasa Tuhan..

Dia akan mencari jalan dia..
Nadia doakan yang terbaik buat dia..
Nadia dah cube jadi yang terbaek buat dia..
Tp unfortunately, nadia sekarang rase nadia rupanye tak mampu jadi yang terbaik buat dia.

Dia seorang lelaki yang baik..
Tu yang pasti..
sape2 yang akan menjadi isteri dia kelak, pasti akan rase sgt bertuah..
sebagaimana nadia dan dia penah rase sbg kapel..

kami jauh.. mungkin tu satu kekurangan kami..
Tp peliknya.. dulu dia tak pernah mengeluh..tp skrg..
tu kekurangan nad..

Andaikata ada yang lebih baik untukmu sayang..
aku rela mengundur diri..
terima segalanya...

nadia akan tak brape ok dua tiga hari ni. andaikata kwn2 tgk nadia tak ok..
just abaikan.nadia cuma perlu mase.

kami belum betul2 decide lagi keputusan.
tengoklah nanti mcmane..

take care semua...~
salam sayang dari raja nadia...
mungkin nadia akan mencari insan yang benar2 nak peristerikan nadia n tak pikir lain dah kot lepas ni.
benar2 akan menghargai nadia n menyayangi nadia hingga ke akhir tua...
juga dapat menerima ibu bapa dan keluarga nadia seadaanya.

Cinta tu satu tanggungjawab..
nadia dah buat yang terbaik. tp andaikata nadia gagal juga..
Maafkan nadia..nadia insan biasa..

Doakan hati ni kuat.. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Related Posts with Thumbnails