praktikum minggu 5

erm.setiap mggu duk wat refleksi kat blog ni..
nadia dah berjaya menempuhi 5mggu kat cni.. wiwiiit..
gud nadia. life is better now..
buku rph pon lebih baek..
pemantauan pensyarah pon lebih baek..
nadia tak harapkan dapat markah tinggi or dapat praktikum terbaek..
cume berharap nadia buat sehabis baek..
ye nadia cube.
tapi kan..
yang kelakarnye..
slalu kalut2 pagi2..
kdg2 baru print pagi tu la..
warnakan pagi tu..ntah pape je..
kecian my partner, nurul..
dia slalu kene tolong nadia.
huhuhu...
tp pape pun, buat yang terbaek..

nadia is no in the mood now..
mood slow je..
ye, agak sedih.. why?
no need to noe..
erm.. takde org gak nak amik tau..kan?
nadia skrg pikir tak sabar nak keje n nk balek umah je.
nadia manje ngn ma n ayah..
miss them a lot..
adik ima pun same..n adik iz..

buat naima.. harap die okei kat skolah tu..
she's good gurl..
nadia akan jaga adik2 ngn baek..
bagi kaseh syg yang terbaek buat mereka.
nadia tak harapkan balasan..
smoga mereka menjadi insan yang berguna suatu hari nnt..
bagitu jugak dgn adik aiman..
alyani, ahmad, amir, majen..
merekapon jadi adik nadia nnt..
hopefully dapatlah nadia n dia jalankan tanggungjawab kami dgn baek nnt.

dia sgt sibuk skrg..
nadia mahu menyepikan diri seketika.
mahu menjadi org yang lebih memahami..
smoga masing2 dapat memahami..
amiiin..

ape lagi ek..
bored. skang dah nak kene pikir rph untuk ari isnin ni..
chaiyok2..
tadi nadia ade amik gambar..
lame tak buh gambor sining..
hohoho...



owh. liltle pwincess dah jadik cikgu..

:: smoga dapat jadi guru yang baek..nadia... ::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

tak seindah mimpi...

pengalamn praktikum mmg la sgt bagus.

nadia kini tk sabar mahu habeskan praktikum ni..

 banyak kali observe sgt sem ni..

 penat sgt..

nadia mau balek umah.

nak berada kat rumah..

neway.Happy 4th anniversary to PISMP prasekolah sem 2.

Ya Allah.. dah 4 tahun berada kat cni..

cant wait lg setahun!

nak abis kan cepat2..

mau keje. bg duet kat ma n ayah..adik2...

tu la angan2 paling simple tp benar2 nak buat..

yang seterusnya. huhu.. mau kawen~

tu pun kalau ade orang nakla..

semua orang punyai impian tuk mempunyai rumahtangga...

Ooo..Nadia. awk sorang guru skrg..

SILA JGN MEREPEK.

ok la. nak tumpu pada klas tambahan darjah 6 ni..

babai baby..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

NETBOOK FOR SALE (HP Mini 1100)

HARGA BOLEH RUNDING... LESS THAN RM1200...
sape cepat die dapat! :)

HP Mini 110 Spec:
Intel Atom N475 Processor 1.83GHz (note: Intel Atom N450 Processor 1.66GHz for HP Mini 210 )
250GB (5400rpm) Hard Drive
1024MB DDR2 SDRAM (1 Dimm)
Genuine Windows 7 Starter (32-bit)
HP Quick Web
Webcam
10.1'' Diagonal WSVGA Anti-glare Widescreen Display(1024 * 600)
Intel Graphic Media Accelerator 3150 With Shared Graphic Memory
802.11b/g/n (Note: 802.11b/g for HP Mini 210)
2 in 1 Digital Media Reader
3-cell 27WHr Lithium-Ion-Battery




totally baru dari kotak. never used yet..
dara lagi.. huhu

mmg best gune. anytime. anywhere...



seriously baru. harga under RM1200

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Alhamdulillah..

Bersyukur kerana maseh hidup..
bersyukur demam maken hilang...
nadia akan lebih cube untuk berfikiran posistif.
esok pensyarah nak dtg..
kene get ready..

:)
saya mahu melupakan dunia n diri sy seketika..
nadia.slamat tinggal. liltle gurl.
welkam cikgu Raja Nadia.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Kekuatan perlu ada.

hurm.. emosi tak stabil.
esok kene mengajar sehari.
4 rps kene buat..
mcmne nak bagi bdak2 ni berminat.
aktiviti ape yang kene buat.

otak guru prasekolah kene sentiasa berfikir..
tambahan pula guru prasekolah ni mmg kene slalu melibatkan  bahan maujud..

otak demam ni tak dpt berfungsi dgn baik..
harap dapat setelkan rps arini..
nak buat lemabran kerja dan menghias buku rekod mengajar.

nadia ingatdah sihat arini..
tp tak jugak rupanya..
pagi tadi dah basuh kete..
yippi. kelly dah cantek..
kelly. love u..
name kete kelisa mama kelly..

erm. tanx mama bagi ya pjm kereta..
kalau tak, tak dapatlah nadia bergerak kat cni..
bersyukur punyai mama n ayah spt mama n ayah skarang..

nadia bersyukur ats segala apa yang Allah kurniakan padaku..
maseh lagi dibelenggu dgn abg jang..
knp? erm. biarlah rahsia..

Ya Allah.. Setahun lebih je lagi.. nak melepaskan waktu belajar ni..
cepatlah mase berlalu..
nadia tak sabar dah ni..

erm.. nadia mahu membawa diri..
nak offline seketika..
nak merelekkan diri..
nadia tertekan dan bertekanan pada diri sendiri.

hurm.. take care sume.

Ya Allah.. permudahkanlah dan lapangkanlah hati dan dada org2 yang aku syg...
Amiiin..

Allah sentiasa di sisi kita...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Malam yang makin suram...

hurm..
trase perit.. tapi tak siapa yang tahu..
senyuman dpt menutup jiwa..
tp..
jiwa yg luke ni..
takkan siapa tahu..

tiada siapa yang salah...
tiada siapa yang betul...
biar hati ini terus berbicara..
tentang hati..
tentang jiwa...
usah pedulikan lagi..
rasa hati ini..

kekuatan hati.kekuatan jiwa.
semua dtg dari diri kite sendiri shja.

nadia.kaw perlu menjadi kekuatan.
jd kuatlah kamu untuk ibubapamu..
adik2mu.

nadia..strong gurl baby.

Cik Nad : Anda adalah permata.. ingatlah.. sygi dirimu.. Allah sentiasa di sisiMu.
syg ayah mama.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

demam praktikum

hurm..minggu ketiga, sgt unbelievable.. i've got my fever..
damnly merosakkan mood tuk menyiapkan keje2 praktikum..
Pn Rose.. sy tak mampu buat spt yang puan nak. tp sy janji sy akan buat yang terbaik dr diri sy.

demam ni mnyakitkan..
huhu. lame tak letak gambar ke ape semua kat blog. asik tulis je.

tekanan demi tekanan terpaksa di hadapi..
duet. elaun. praktikum. sekolah.
sume lah.

tapi yang pasti. kite kene kuat n bersemangat.
skang ni kepala tak betoi lagi...
selsema mcm hape je ni..
mate tak larat nak celik.

nadia, pity u..
dah la rindu en teddy.
die pun terlalu bz...
takpelah.

lepas ni, nadia mau jadi bulan yang mengambang..
tak maw tulis mende pelik2 dah kat die..
nak ngadu kat mama je pasni..
tp harap mama tak susah hati..
yaya ni kdg2 manje sgt.
tp stil kuat semangat...

lagi 25 hari tuk habiskan praktikum..
Nadia. be strong!

Demam. fever. GO away!

i dont need u!

i neeed to do my work...

mggu depan akan diobserve lagi oleh pensyarah..
kene get ready..

baby. love u.
mama n ayah. pray 4 me. i need ur bless.
ima n adik iz : love u too adik2 cyg
Nadia : litle pwincess ni kene kuat taw. kene jadi cikgu yang kuat smgt.

Ya Allah.. permudahkanlah perjalananku ya Allah...lindungi Aku dalam jagaanMu ya Allah.... Aku tahu, Kau sentiasa di sisiku....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Penyeliaan praktikum fasa 2 buat pertama kali

Tq Puan Ros sbb dtg jenguk kami kat SK Bandar Raub..

wow. lepas ni, kene improve lagi banyak..
nadia n nurul skang akan jadi lebih bersedia insyallah...

elaun tak masok lagi...
tapi kalau masuk pon, mst abis tuk byr hutang je..
pasni nadia dah tak mo gune modem.
dah boring dah rasa..
its time for rest..

nadia akan gunakan medium internet ni tuk mende yang lebih berfaedah..
nadia. litle gurl yang belajar ttg kehidupan.

skang ni, masalah pun slalu dtg..
tp ingat la.. Allah tu Maha Adil...
Mesti ada sebab tuk die uji setiap ujian tu..
ade die nak tunjuk kebaikan atau keburukan ttg sesuatu..
mungkin juga untuk menguji kekuatan kita seadanya.

Mama, ayah.. Be strong..
we must strong..
because u all are strong..
huhuhuhu.. amende la nadia ni..

Tp nadia mahu pikir positif..
smoga org laen pon mcmtu juge..
esok besday ayah..
waaaaa... rindu ayah...

erm. bile nak jd matured ni.
k. ayah. love u.
doa ya sentiasa di sisi ayah..
usahkan tulis..setiap kalimat dari mulut ni..
sentiasa mendoakanmu...
mama juga begitu..

abg aiman..
terima kasih tak pernah lupekan ya..
kite jauh skang..totally..
tambah2 praktikum.
but i'll neveer forget u dear.

en teddy..
i miss u badly.
mujurlah awk memahami...
smoga kite disatukan di dalam iradatNya..
Amiiin..

kwn2 gudluck praktikum ni..
para pensyarah.. doakan kami...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Praktikum minggu 3

Minggu ni masuk minggu ketiga...
tinggal lagi 5 minggu...
ya Allah.. Kuatkanlah hambaMu ini...

biarlah ak dpt buat terbaek.
at least hanya tuk kepuasanku sendiri.
buat habis baek.

try the best.
Sy tak mengharapkan kecemerlangan dlm praktikum ni.
sekadar mahu buat yang terbaik yang sy tahu sy leh wat.

Pn rose, maaf la ssh kan puan rose.
tak sabar nak tunggu penyeliaan dari puan Rose.
nak habiskan cepat2 kalau leh..
bukan tak suke..
tp praktikum ni best bile tak di observe sgt..
huhu..

Mama n ayah..
love u..

dah tak lama lagi besday ayah..
ke 56..

wow.tp mentain lagik tau.

erm. rase nak berblog dengan lebih serious..
bukan lagi dgn keanakan lagi..
bila awk mahu transform ni..

k.. praktikum.. sgt bz..
i need space. need time.

God, bless me.
Peliharakanlah aku dalam jagaanMu ya Allah..
sesungguhnye,aku merindui kasehMu..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Nadia oh nadia.

okei. kat skolah raub  ni ade dua guru praktikum name nadia..

Raja nadia n Nurul Nadiah.

sweeeeet kan?

nadia amat penat, nantoknye...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Minggu kedua...

huhu.. elaun bile la nak masok..
ya Allah.. byknye nak gune duet skang...
ni praktikum minggu kedua..

hujung minggu leppas, kami terlibat dalam perkhemahan SK RAUB.
wow! pengalaman pertama..

erm.. yang laen2 tak smepat nakcite..
yang pasti.. printer rosak.. kene beli baru ni.
sbb tak smpat nak baiki dah...

minggu ni pensyarah nk datang.. huaaaa....
i'm not totally prepare yet.

abg jang pulak.. please...
cukuplah tu.. dgrlah kate mama...
kolej kesihatan.. please...

adik imaku syg...
smoga adik ima kuat.
kite mesti seteguh karang!

k. take caresume...
byk nak tulis, tp nadia mungkin
tak smepat tulis byk time ni..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Related Posts with Thumbnails