Suatu ketika dahulu...

Suatu ketika dahulu.....

Pada suatu ketika dahulu, ada seorang kanak-kanak, yang tidak pernah pedulikan tentang dirinya. dia adalah seorang yang sangat simple. di dalam hatinya tidak pernah ada perasaan C.I.N.T.A. skadar minat je ade la..(pikiran bersih). dia seoarng yang kuat berusaha. Dia juga tidak pernah memikirkan tentang pemakaian or dirinya. dalam dirinya, dia hanya berfikir 3 benda, 1st, family, 2nd, frenship, 3rd, academic. setiap hari ibunya memberi kata2 semangat kepadanya untuk belajar bersungguh-sungguh. dapatkan 5a. dulu tidak pernah terlintas di hatinya untuk mendapat 5 A UPSR, hanya sekadar mendapat keputasan yg cemerlang shja. kanak2 itu hanya mahu melawan keputusan rakan2nya. dia sering berasa cemburu dengan kejayaan rakan-rakannya. dan dia..dia mahu berjaya seperti itu..

Gambar di bawah merupakan student2 SKBT yang berjaya mendapat 5 A. all the best students.


Memori bersama..fateen dan umie..

Sesungguhnya, mereka la yang memberi makna persahabatan buat pertama kalinya di dalam hidupku. Nad really miss this moments. Pada awal tahun 2001, kami berpisah. kerana masing2 mengambil haluan sendiri di sekolah masing2.. Umie Namirah ke SMKA Tok Jiring, manakala Nur Fateen Amnie juga di SMKA Tok Jiring, nad plak (RAJA NADIA), ke KOSPINT (Kolej Sains Pendidikan ISlam Negeri Terengganu).. Namun anak manje mama ni tak dapet lamo2 kat situ.. Sebulan lebih je tahan, then tipOn mama, nanges2...Mama..Nak balik...terpakselah mama amik anak manje die ni..then bermulalah kisah baru di Sek Men Keb Bukit Tunggal...


Waktu hujung darjah 6..hee..dak kicik cOmot cgt..

time kami dtg tu..maria tunku sabri kurus lg. dia slalu jd pembaca berita terkini. kwn2, yg dah lost kontek, please la kontek aje blik..lame tak dengar cite..juz let me noe, mcmane u ol sume skang. Jgnla end kan persahabatan ini..


ComOtnye dak kicik ni...

tu kat Perigi Mahsuri..Panas gile time ni.. Ya Allah.. Nad ke ni? hahaha..

very cOmOt..ala..skang pOn comOt..huhu..


Ni fateen Amnie..

Ateen, akhirnya aje baru jmpe gamba kite berdua..

Even kite dah lame tak serapat dulu, namun, aje tetap akan sygkan awk sbg sahabat baik. begitu juga dengan umi.. lepas g SMKA Tok jiring, dia g Sek men Sains Terengganu (f4). Fateen ni sgt cumel.. Nad lak.. baja kt MRSM Kuantan.. skang ni same2 amik pendidikan. She's gonna be a English teacher n me?? jd Cikgu Prasekolah.. n i'm proud of it... =)


"Setiap pertemuan pasti ada perpisahan..."

LIFE IS....LOVELICIOUS...

pahit, manis, masin, masam, sume ade dalam kehidupan ini...

-Cik Nad-

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "Suatu ketika dahulu..."

  1. imheppie says:
    June 25, 2009 at 9:18 PM

    haha..chumel gila encik cik nad nih??ini ke aje yg aku kenal skang..wahaha..sgt tidak prcaya ;p

  2. ♥ Cik NaD ♥ says:
    June 26, 2009 at 11:03 PM

    huhu..setelah sekian lame ku menyimpan kecumelan ini..percayalah..hahaha

Related Posts with Thumbnails