CONTEST GAMBAR KAWEN!!! lets VOTE


Salam buat semua,

alhamdulillah.. hidup lagi kat dunia ni ye..

Nadia join satu contest gambar kahwin..

anjuran busana pengantin..

actly ni satu excuse je..nak jumpe hubby..

yelah, kalau tak, kami tak dapat jumpe..

jumpe pun bln 9 nnt..

cedeyh taw.. bile ade reason kukuh ni, leh la jumpe..

dia bz cari duit n n life study nya..

jadi harap kwn2 support la kami..

add/ like busana pengantin punye page.. klik je pada perkataan tu..

then like gambar ni...




click pada gambar then LIKE taw..

tarikh tutupnye.. 30 june.. than is ESOK..

so, hope follower n pembaca ni hulurkan bantuan kecemasan ini..

lebiu ol..

buat kawan2 yang bagi sokongan tu..
rase terharu sgt2..
tambah2 dak2 ipg batch nadia tu..
seyes..nak nanges sbb touching..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

I'm Married oredy...!






alhamdulillah... syukur kehadrat Allah.. nad dah bernikah pada 18 hb 3 yang lepas..

lambat update dalam blog..

guardian angel saya skrg adalah my man.. Aiman Bin Hamidon..

Proud to be his wife..

majlis bertandang kat umah lelaki lak pada bulan 12 ni..

waaaa. eh kawen 2 kali.. nak wat post wedding lak skrg! i suke la kawen! duet je la abis... yang tu tak best..

ketika ini saya amat merindui suami saya.. hujung bulan 5 baru dapat jumpe..myb awal bulan 6. OMG.. I miss HIM.

ni semua ditulis pada 29 hb 3..

diedit pada 20 hb 4..

hihihik...

nad dah takleh gune perkataan putri dah.
becoz dah tak jd anak dara dah. so dah tukar pada blog emanje.blogspot.com.
sape yang berminat nk tawu perkembangan raja nadia ni, leh la follow..

tak mo follow pon takpe.

blog khas for hubby n raja nadia. blog putri ni akan menjadi kenangan je..
:)

banyak post2 pasal kawen nak diupload kat ctu..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

'Puan' to be..

i stil can believe. days after days...
rupanya dah tak lama dah nak nikah..
nnt dah jadi PUAN..

rse tak caya je..
kawen sama umur..
dua2 mude agi..

mst lagi banyak cabaran yang bakal ditempuhi..
setiap hari sekarang, kami sgt jarang gadoh..
dia pun setiap hari maseh duk cari dwet lagi..

how can i let him go..
sbb dia just terlalu baek buat nad..
bukan nk puji melambung..
masih byk juga kekurangan-kekurangan dia..
dan juga kekurangan nad..
tp moga sama2 dapat terima dan kami dapat
saling menyayangi hingga akhir nanti..

bersama2 kekuatan yang ada..
kami akan kuat..
selagi kami berdua teguh,
takkan ade yg dapat pisahkan..
lillahita'ala..

kami menikah dgn keikhlasan kami..
atas rasa tanggungjawab kami..
insyallah kami dah bersedia..

doakanlah kami..
moga Allah satukan kami dalam iradatNya..

aiman: 7 days more..
smoga panjang jodoh kite..
smoga segala impian kan jadi kenyataan..
ilu aiman!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Semakin hari semakin dekat...

tinggal x sampai 2 minggu lagi tu nikah..

my god. cepatnye masa berlalu...
rase mcm baru lagi bertunang..
x puas bertunang lagi..
huhu~

lepas ni,dan bertitle 'PUAN'.
rasa unbelievable.. i get married this soon...
serasa diri ini, baru lagi berbincang dengan mama dan ayah, dengan malu2 kuceng..
miaw..miaw..miaw... huhu~

bersyukur sgt mama dan ayah redhakan anak dia untuk kawen dah..
beri sokongan dan dorongan..
dapat kawen dgn org yang kita syg dan cinta..
rasa bertuah sbb tak semua org leh kawen ngn org meka nak..
semua tu ade hikmah..

Ya Allah, sempuurnakanlah aku dengan adanya suamiku kelak ya Allah..
Moga suamiku dapat bawa ku ke jalan yang lebih baek..
biarlah susah senang kami dapat bersama2 lalui..

okei. berbalek pada hari yang maken dekat ni.
huhu.. debaran tak terasa lagi..
tapi malam-malam memang dah start tak boleh tido!
banyak giler fikir.. sedih..rindu..gembira..
semua bercampur baur..

Nad bukan ape, lepas ni, mesti lagila rindu kat dia..
kene banyak bersabar dan berfikiran positif..
supaya nanti lebih okei.. tak nanges2..
bini org mane leh nanges2 dah.
tak leh jadi manje2 dah..
kene jadi kuat..
aiman kan ajar supaya jadi seorang yang berdikari
dan tak bergantung pada org lain..
be strong..
(okei, sila abaikan..kata2 semangat buat diri sendiri..)

rase suka sgtkawan2 skang..
mmg dari dulu lagi suka kwn2..
tp sekarang, meka sgt beri support kat nadia..
housemate dan rakan2 lain..
rakan2 sekelas dan kak piqah...
yep..bukan senang nak smpai ke tahap skrg..
Mujurlah, Allah bagi kekuatan emosi untuk menangani semua ni..

Okeilah. len kali nad nak citer lagi pasal persediaan dan segalanya..
kalau dan la ek..
sbb nak sediakan rps dan rph mingggu pas kawen tu...
lepas kawen, terus kene observe ngn pensyrah..

honey moon dalam duka!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

♥ EmanNadya WEDDING INVITATION ♥



Assalamualaikum dan salam sejahtera..





Dengan Rahmat dan izin dari Ilahi,
saya RAJA NADIA BT RAJA ISMAIL, berbesar hati menjemput saudara dan saudari terutamanya rakan2 dari

- tabika kemas bukit tumbuh
- tabika kemas pengkalan arang,
- SK Bukit Tunggal,
- SMK Bukit Tunggal,
- MRSM Kuantan,
- Matrikulasi Pahang,
- IPG AFZAN,
- IPG BAINUN,
- SK Keledek,
- SK Bandar Raub,
- SK Pulau Tawar dll.

n bloggers n FBians.

untuk memeriahkan lagi Majlis perkahwinan saya dan pasangan saya, AIMAN BIN HAMIDON,

Pada : 18 hb mac 2011.
Alamat : 2064 kg Pengkalan Arang,
21200 Kuala terengganu.

Majlis bermula dari
jam 11.00 - 6.00 ptg.

Semoga dengan kehadiran saudara saudari dapat memeriahkan lagi majlis tersebut..
terima kasih.

Sekiranya saudara saudari memerlukan kad, or peta sila emelkan alamat pada emanadya@gmail.com or msg FB saya (RAJA NADIA)

ni peta Rumah Pengantin Perempuan.

(click N save!)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Persediaan tuk wedding day.

arini dah 21 hb 2..
masa sgt cepat berlalu..
waaa..
maken dekat tarikh nikah.

org slalu tanye, ape perasaan dah nak kawen.
okeh. let me tell u..
PENAT!
hihihi..
duet 4 sure la byk abis kan..
happy tapi takot..
jadi kene byk berdoa sgt..
moga2 dipermudahkan semua..

kad kawen dah siap
baju dah tempah.
bunga telur dah ade..
kek dah tempah..
hantaran je tak buat lagi..

okei, nadia byk nanges last week sbb tertekan sgt..
kene bahagikan masa betul2..
skarang ni tengah praktikal..
kene bahagikan mase between observation, assignment, wedding.

berat mata memandang, berat lagi bahu memikul..
harap dengan doa semua, nadia dapat kuatkan semangat ntil 18 hb 3..
19  hb 3 nnt hubby dah balek kedah..
kawen tgh2 cuti semester ni, skait la sikit..

yep, kami kene berjauhan lagi pasni..
kene kuatkan hati..
ni pilihan kami..
yang pentingnya setia n kuat smgt.

nad harap mggu ni dapat balek tganu.
nak setelkan banyak lagi kerja..
langsir.. nak buat doorgift.
wuuu... ingat kate2 abg mie..
semangat. semangat. semangat!

ptg ni nak start buat hantaran..
tp nak tidow dulu..
smlm tdo kul 2.30 pagi..
pagi ni ngantok betul drive td..
senget rase kpala..

about wedding day..
sapa2 yang bace blog ni dijemputlah dtg ke majlis perkahwinan nadia dan aiman.
di trganu..

* rindu ayah n mama *

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Contest Gambar Paling Comel

hihi.. saya telah di tag oleh junior sy yg sgt comel.. ieda .. dalam satu contest GAMBAR PALING COMEL..
sebenanya tak biasa join2 contest ni.. takot keciwa.. kih3..

contest ni di anjurkan oleh seorang gadis yg sgt cute.. SEYES! manis sgt.. i agree ngn ieda.. cgt comellll laa dia..
namanya cik niza.. nk tgok gambar die? cute...


nadia masuk je la contest ni.. 
nadia tak byk gambar sebenarnya...
lame dah tggalkan dunia amik2 gambar ni..
tp ade la satu gambar tunang tu..wat peace..
i think this is the perfect one..
(takdak laen dah..huhu)


ni la Raja Nadia...
huhuhu~

tak dapet la nak challenge niza n ieda.. huhu
ni je yang dape..
uhuk3..

saya nak tag
* kak soffea yang georgeous *
* adik siti hajar yang comel lote *
dan 
* adik ieqa yang cun *

wiwwwit..

k..wassalam...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

:: My Man. i'm proud of u ::

Salam...
alhamdulillah..
maseh lagi menjadi tunangan Aiman Hamidon..

umur 23 dah tahun ni..
n i'm gonna married this coming March..
Ye.. truly kami tak pernah expect kami akan nikah awal..
paling awal pun dulu ingat nk tunang hujung sem 8..

Tp alhamdulillah...
syukur sgt pernikahan di awalkan..
tu pun bukan senang..

kesian abg eman..
terpakse berkorban masa belajar ni dgn cari duet..
bukan tak luluh hati ni..
tapi terpaksa jugak la..

petang-petang kita duk tidoq lepas balek kelas..
dia duk bwk reta..
till night..
smoga smbyg dia jaga..
i believe him..

kdg2 tu.. dari awal 5 pagi dah gerak amik org..
till kul 11mlm stil x bis lagi..

penat kan dia.
nadia cgt x sgup bia dia cmtu. but. nk wat camne..
dia sanggup buat semua tu..
tuk pastikan kami cukup duet tuk nikah ni..

Pengorbanan dia besar sgt bg nad..
n im pomise.. i'll be a gud wife for him..
n proved that i'm worth for him.

percintaan kami 3 taun lebeyh dah kot..
dating n jumpa 11 kali..
bertunang pada kali ke 12 jumpa..

cerita kat blog ni bukan ape..
sekadar catatan peribadi..
suatu masa nnt..
pada suatu ketika..
ini merupakan catatan sejarah buatku..

70 days more to our big day.
OMG. I miss u aiman.

takde masa nak borak sgt..
but u alwaiz in my heart n my pray alwais be wit u..
(rase nak nanges...)

Cinta. bukan sekadar indah...
tp pahit masin dan masam pun ade. kan.
rindu tu pemanis..

Semoga suatu hari nanti Aiman akan menjadi suami yang terbaek buatku..
bukannya kami tak pernah gaduh..n tiap kali gaduh ngn boi, tak bermakna bukan dia terbaik  tuk kita..
tp cara kita mengatasi smua tu. ku maseh belajar ilmu2 tuk menjadi seorang isteri yang baek..
walau jauh dari mata.. tp smoga sentiasa dekat di hati suami..

BTW.. terima kaseh yang tak terhingga kepada semua yang ucap tahniah atas pertunangan nadia..
sgt terharu.. pensyarah2 semua.. serta rakan-rakan..

kadang2 takut juga nak bercerita ttg pertunangan, pernikahan ni..n gambar2 kat fb tu..smoga tak di salah anggap.. gambar2 tu semua di upload krn nak share dgn kawan2 dan sedara mara.. tak berniat pun tuk riak or bgga ke ape.. n the mostly... sgt berterima kaseh kat abg mie, for my Photography session tu..
dia ambil gambar cantik sgt.. tak edit pon...sape2 nak dia amikkan gambar pon boleh.. Fulltime photographer..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

preparation?

sebenanya banyak nak cite kat blog ni.. tp tak dan2...
harap dapat spend satu mase tuk tulisbloggg je..

tak sangke nak bernikah ni pon byk sgt yang kene uruskan..
skang duk survey pelamin n baju..

nnt nad kawen, myb simple2 je..
 x beriya mcm org lain..
wat skali gus je..
senang sket..
abg lak tak de halangan..
jadi,
buat yang paling simple je..
yang wajib2 je..

yang penting, kami disatukan..
nadia cume doakan tu je..
owh.sgt windu dia..
leh kira ngn jari je kami jmpe..

kad jemputan tak buat lg..
baju n pelamin tak tempah lagi..
semua nak kene setel b4 balek maktab..
pray 4 me..
next yea sgt mencabar..
huhu..

majlis seringkas mungkin..
itu je yg kami harap.
kwn2 nnt dijemput hadir..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

The beautiful day of MINE..

Alhamdulillah.. nadia dah slamat bertunang dah.. dgn pilihan hati sendiri.. en teddy.
gambar tak banyak sgt ade.. sikit2 je... abg mie (potografer) x bg lagi gambar2 tu..


ni gambar2 sumbangan adik ima n cousy (ieka)


nnt lenkali nadia citerkan lagi ttg majlis tu.. n sume2 ni.. tak dan la skg..
kwn2 maaf kalau tak reply komen ye.. nnt aje reply..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Related Posts with Thumbnails