Merempit ke Batu Kawan

2 3 hari ni aku dok asyik riki mp3 jaa..
ok cite kelmarin...kelmarin 4 da 1st time aku join xtvt eleganeers....
eleganeers??apa dia tu??
eleganeers adalah satu forum komuniti yg menghimpunkan pemilik2 modenas elegan dari selruh malaysia...
kembara kami sempena petronas malaysian cubprix yang berlaku di Batu Kawan..dekat area stadium tuh
so smlm aku jumpak laa otai2 elegan belah utara,apaico,naown,andy....
mcm kata naown...sebab elegan kita jumpa kawan baru....
dan kelmarin gak KEK [Kelab Elegan Kedah] join kiteorg (sbnrnya yg ramainya mmg ceng KE)..
ceng KE ni mmg totally otai laa...mana ada org muda2 mcm aku....
aku expect aku laa yang paling muda kelmarin...


KEK+Eleganeers

so kami kumpul kat RNR JURU...pukul 10 baru ceng KEK sampai...aku igt ceng deorang saje ada laa dlm 20 bijik elly...
sebelum ni kita cuma biasa tgk regular elly yg warna maroon,merah,silver n hitam....
tp otai2 punya elly mcm2 deorang mody...
satu contoh laa aku nk tunjuk moto apaico..dia ni dok kat seberang jaya....
kalau tgk mcm majesty 250 pun ader...
kaler dia tu bukan warna merah cat spray biasa mcm sorg brader tuh...huhu..
nk cat keta gi spray...x pernah2 dibuat oghang...
ini moto elly pun hantar kedai cat kereta....
itu yg merah meghelit...


itu x kira benda yg deorang upgrade dlm jantung elly tu lagi...
kalau elly standard mcm aku pun buat kancil makan asap...
elly deorang lagi laa...tukar sliding roller,absorber,blok,eksoz...
kalau x kan laa aku pakai elly utk berulang SP-BM dulu...
Wakjul tu pun tiap2 full throtlle elly dia sampai 140kmph...
Tasek Gelugor - Gurun ...pergh...jauh tu...

aku igt ni konvoy elegan jaa...ghupenya yg join kami ceng gt128 n krisstar...gt aa paling ramai...
tapi kiteorg gerak sekali and mmg ade escort dr pekerja modenas n yuzy pache racing team...

berbalik pd kisah MP3...sebenarnya mmg aku nk cari yg lebih kurg ngan sansa miniclip tu...
aku bukan nak yang mahal pun..janji 4GB,ada klip,ada radio n boleh rekod fm sekali....

hari ni aku try cari lagi...
masuk lak gizmostor@lelong...
satu yg x best tokei kedai ni x letak features product...
dia ni mmg jual pd yang nak beli sahaja laa...
so kalau nk tau pasal product tu kena laa goggle sendiri..
so aku tertarik dengan MP3 brand Trancsend n Apacer...
seperti Sandisk,2 2 company ni mmg produce storage memory stuff...
so aku kata why not aku cari yg brand2 ni jer dari aku mengejar Samsung,Sony or Phillips..
after reading a few reviews on internet...
the only weakness on Transcend's mp3 instead of its cheap price is da low quality sound..
so i guess the only choice aku ada skrg is Apacer lah...

http://mobius.com.ua/mp3_fotos_big/Apacer-AU380-big.jpg
after juxtaposing Apacer AU 380 n my previous cutey Sandisk Sansa Miniclip..
i found the similiarity of the sansa clip...
and the price....around RM 150...
mmg affordable kan sayang....
benda ni baru launch kat India last March...
as we know India adalah 2nd largest market on IT after US....

so syg mcm mane??u bagi lampu hijau i jalan jer...
nk tggu pc fair rasanya payah gak jumpa brand nih....
offer kat Gizmo lagi 4 hari jerk....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to "Merempit ke Batu Kawan"

  1. ♥ Cik NaD ♥ says:
    August 2, 2009 at 11:57 PM

    I think apacer is the most suitable for u..
    meh kte bli same2..
    ur besday present pun yayang tak bg lg..
    hey teddy.. tp awk kene bayar duit pos taw..
    harga die berpatutan.. lg pun.. its cute..
    n low profile..

Related Posts with Thumbnails