Review pilem : Kayangan

KAYANGAN

Tadi baru abis tgk citer kayangan. dah tgk dah citer ni kat astro.. Suke sgt citer ni..

Dlm ni, menceritakan tentang Sorang gadis kampung yang keje ngan sorg putera raja, yang pernah accident ngn lembu / tahi lembu.. huhu.. femeli gadis tu yang slamatkan putera tu..

Dalam citer ni, fazura membawa watak maseira.. sgt innocent.. n very idealistic gurl.. sorg pompuan yg ske menolong masyarakat. Bagusnya andai semua rakyat malaysia mempunyai sikap tu..

tp skang, budaya berterima kasih pun susah.. nak mintak maaf pun susah.. apetah lagi nk menolong masyarakat.. tp nad rase bangga dapat jadi cikgu.. sbb dgn jadi cikgu.. nad dapat tolong masyarakat juga..majukan negara..

part2 yang sweet lg yang nad ske, mungkin cara maseira memendam rasa cinta dia kot.. kadang2 kite akan kOnpius.. antara cinta dengan sayang.. kdg2 hati pun berkata.. aku cintakah dia? atau sekadar sayang..? mane satu perasaan sebenar..?

Sayang kat dia.. mmg pasti.. tp cinta? ku mencari2 jawapannya...

akhirnya ku temui jawapan itu.. sebenanya.. cinta yang ku cari.. ade terselit di hati.. kalau tak cintakan dia.. takkan ku sanggup lalui semua ni.. takkan air mataku mudah sgt mengalir tatkala dia berlalu.. ble berpisah je ngn dia.. air mata berguguran.. lambatnya 2 taun lg..

Aku bukan sekadar sayang rupanya.. cuma menunggu masa yang sebenar.. ku tahu itu.. ku sedari kini.. 

lg dlm citer ni.. Maseira ni menulis blog.. ni lah yang menyebabkan nad jatO centa nk tulis blog.. suka la tgk blog dia.. dats y la nad pulun..nk cari skin2 yang cantek.. sbb blog "workshop gul" ni la..

Tengku putra tu ade bagi kat mas sapu tangan.. teringat pula dekat hubby..waktu bukak beg dia nk amikkan camera dia.. tersentuh hati nad.. ada sapu tgn yang nad bg kat dia.. sweet.. tak sgka dia bwk.. rase dihargai.. tanx babe.. lap u..muahhxs.. heee..

lastly.. mcm bese la.. citer ni ibarat citer cinderella sket.. bersama gak akhirnya.. ble sama2 dah confess cinta tu..

yg menyampahnya, watak dynaz dlm ni.. mmg menjadi.. tp kan.. nampak sgt la lelaki ni mmg jenis pilih org yg glamer..cantik.. tp tak reti nk tgk hati.. yg luaran je nmpak..huh.. hapeda... ada satu scene tu dynaz mintak tengku tu belikan kete.. 4 her besday.. hurm.. nasihatku.. jgn la menyusahkan bakal suami kite... tak perlu kite duk kutuk duit org lelaki.. tak beik.. 

ku amat menyukai lagu soundtrak kayangan.. ajai n tengku mimi...

antara baris lirik dia:

Bukan niat untuk mengecewakan mu kasih,
Tapi kau tahu,
Cinta sukar bersama,
Kerana diriku,
Tidak dapat lafazkan kata-kata cinta.

Kita hanya bertentang mata,
Hati pun mula bicara cinta,
Cintamu dan cintaku,
Tak ada hujungnya,
Tuhan saja yang akan akhirkan cerita.

Akhirkan cerita cinta, ( cinta kita… )
Cerita cinta kayangan, ( cinta dikayangan… )
Ikut saja kata hati, ( kau dihati… )
Mungkin cinta kan bersemi, ( oh bidadari… )
Antara engkau (dan aku).


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Review pilem : Kayangan"

Related Posts with Thumbnails