Orang malaysia masih belum gila seks ??

http://www.geocities.com/malayfilms/poster/spinning_gasing1b.jpg
Spinning Gasing adalah filem yang paling tak bermoral yang pernah dibuat orang Malaysia..Tanpa ada nilai nasihat, filem ini mengetepikan senstiviti orang Terengganu.Percanggahan dan kerosakkan akhlak Melayu yang jelas!!

Adegan seks sudah menjadi seperti satu kemestian dalam filem2 hollywood. Dalam semua Collection movie aku...boleh dikatakan 70% mempunyai adegan seks/wanita atau lelaki bogel/adegan cumbu2 dan sekaum dengannya..di awal tahun2 90-an adegan bercumbu masih ditayang di stesen2 Tv kerajaan dan swasta walaupun kini ia telah dipotong dan hanya tertayang di dalam wayang sahaja.

namun trend yag aku nampak berdasarkan pemerhatian sebenarnya filem2 dari Italy yang lebih hardcore dalam penayangan adegan2 ranjang dari dulu hinggalah sekarang!!...dan kini pelakon mereka masih memegang title miss horny...siapa lagi kalau bukan Monica Belucci....lihat saja lakonannya dalam Malena...tubuhnya tanpa seurat benang ditayangkan di khalayak ramai..belum lagi filem Irrevisble dan How Much Do You Love Me?...Monica Belucci bukanlah pelakon lucah profesional seperti Maria Ozawa atau Emma Watson..dan jika anda menonton Cannibal Holocaust (1980),meskipun filem ini adalah mengenai golongan kanibal di Amazon, filem ini lebih banyak mengeksploitasi tubuh manusia dalam bentuk erotik dan jugak ganas..dan pengarahnya ialah orang Italy.

aku sebenarnya hairan adakah ini budaya mereka??adakah bermakna anak2 muda di UK,US,dan Eropah sememangnya menjadikan seks sebagai gaya hidup??adakah ini gayanya masyarakat yeng mempunyai tamadun??Ibarat kata HIshamudin Rais dalam Mastika..kita sebenarnya sedang mengikut jejak Beruk!! Yaa..itulah sebenarnya yang terjadi sekarang...

Aku sebenarnya panas hati bila dengar orang kata..."aku kalau nak pergi wayang aku tak tengok cerita2 melayu nih".."tak berbaloi pun.".."citer omputeh lagi sedap.."...ini laa manusia2 yang sedang mengikut jejak2 Beruk !!...nak tau kenapa beruk kenalah tanya Hisyamudin Rais...kalau anda menonton King Kong (2005) lihatlah bagaimana seekor king kong jatuh ke tangan manusia apabila jatuh cinta dengan sorang minah salleh...itulah beruk...tp bezanya kita membuang duit kita untuk mereka...katanya mau boikot yahudi..benarlaa kata Faisal Tehrani...boikot dulu filem2 hollywood sebelum kita nk boikot itu dan ini yang setiap hari kita pakai...

Kesantunan yang ada dalam budaya Malaysia sebenarnya lebih realistik dari kebanyakkan masyarakat-masyrakat Timur lain...Filem-filem korea,Jepun,India,Singapura,hatta Indonesia sudah mula mengorak langkah mengikut kebudayaan beruk...kononnya atas nama kualiti dan aprisiaisi seni...adegan cium,bogel,seks, diangkat sebagai satu nilai estatika..lihat sahaja Deanna Yusof yang begitu ghairah diberukkan di dalam sebuah filem Singapura..tontonlah Sex is Zero dari KOrea yang mengangkat seks bebas sebagai amalan mulia atas nama cinta...Jism dan Kasoor dari India yang mempromosikan tubuh wanita...

Sesungguhnya budaya Malaysia masih lagi belum dicemari unsur2 luar sungguhpun ada pihak yang cuba main api dengan isu ini...akibatnya...Remp-IT V3 arahan Farid Kamil pun tak lepas tayang..Bohsia dan Rempit yang cuba mengangkat unsur nasihat dari kaca mata negatif sepatutnya menjadi filem yang gagal..Namun pengarah filem ini makin galak pula nk buat filem2 ini...kepada Shamsul Usop terutamanya...tolonglah...Spinning Gasing telah mengajar kita..jika dibiarkan film2 seperti ini dibiarkan,maka adegan seks yang dilakukan Corriane Addy dan Craig Fong mungkin akan menjadi 'modal' pengarah muda kita...kami dahagakan filem2 yang berkualiti...anda patut belajar dari Mamat Khalid,Khalid Salleh atau Hisyamudin Rais..

di dalam post ini jugak aku ingin memuji KRU Production...ternyata mereka ni buat filem bukan pikir untung semata-mata...ada benda yang boleh dibanggakan dalam film2 mereka...yang terbaru Jin Nottie yang sebenarnya yang menyelitkan unsur satira politik yang jarang2 dibuat oleh pengarah2 di Malaysia...pergilah ke wayang tontonlan film tempatan yang dibikin ikut budaya kita...

kalau kita boleh gelak dengan aksi Bodoh Mr Bean,kenapa kita tak boleh tersenyum atau terhibur dengan lawak2 Afdlin Shauki yang lebih tinggi mentalitinya...

lepas ni kita tengok Papedom pulak....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Orang malaysia masih belum gila seks ??"

Related Posts with Thumbnails