1.- 0329 - 10102009

aku terjaga awal...
terbaca posting terbaru budak kecik...
duhai cik nad sayang...
i terlupa nak ajar cara nak backup template...
sebenarnya semua template tu kita boleh save....
cara dia ialah kita kena upload masuk dalam laptop...
nak i ajar??
u buka je kat layout...
amik edit html...
dekat atas sekali ada tulis backup/restore layout....
selamat mencuba ye sayang...
hehe..lupa nk bagi tutorial ni kat dalam phone...
lagipun semalam mengantuk sangat...
semalam i ada cakap nk makan cokelat kan...
actually semalam i beli tobleron...slurpppp....tatau lagi bila maw makan...
dah lama mengidam...
tapi sbb takde sape nk pegi langkawi...
so i beli kat central square je laa...
lepas tu i gi lepak kat....mcam biasa...
nasi kandar husein...
mcm biasa...mesti ada tosei telur...
tapi semalam extra sikit dengan roti jala...and 2 gelas teh o ais...
aku bukan x nak save duit...asyik makan luar je...
semalam dah call makyah..dia cakap nasi kuzi dah habis...
silap i jugak sbb dah malam baru kol tya makanan ada lagi ke tak...

untuk pengetahuan uols...nasi kandar husein adalah sebahagian dari syarikat hasani group of companies...orang2 kedah espcially org SP mesti tau sangat pasal Hasani kan...dulu2 masa takdak hasani kedai buku tokwan aku laa yg supply buku2 teks skolah...sampai skrg still ada lagi buku2 teks ilmu alam (subjek yg dh lama pupus) n byk lagi kat kedai tu...skrg tokwan aku pun dah takde...maklong aku laa yg jaga pustaka amin tu...dia jual kitab2 n buku2 agama jerrrrr...aku ni suka kona baring kan...haha..balik pada cerita hasani...selain nsi kandar huseein...dia juga ada satu bakery....fatimah bakery which located beside nasi kandar hussein....pengasas hasani ialah farouk hussein...bukan yang berlakon tu naaa...ini farouk tokey laaa...kira family aku mmg kenal laa ngan mamat ni....masa arwah mak aku ade dulu...kalau shoppin kat hasani...and masa tu farouk ada kat situ...mmg dia kasi murah pun...

beside mmg hasani mmg suka bagi diskaun...sbb tu laa aku suka lagi cari buku kat sini rather than Popular or MPH...buku yang ade harga ttp pun dia bagi kurang tau...and hasani adalah pilihan cikgu2 di sekitar Sungai Petani ni....

sbnrnya banyak lagi cabang hasani...nak tau masuklaa web depa...

cuma di sini aku nk kongsi satu rahsia kejayaan depa....

hasani bermula dengan sebuah kedai buku yang kecil and kedai 1st depa,kalau x 1st pun mungkin yg terawal...kedai yg terawal terletak antara sungai petani (sungai paling kotoq kat kedah)..satu yg sebelum titi yg terletak dekat area bangunan yg bersebelahan dengan kedai perabot...and satu lagi yg selepas titi...kedai 2nd hujung dekat bangunan PKNK lama tu,alah yg dekat stesyen bas tu laa..yakni sebaris gak ngan Pustaka Amin....

banyak member2 yg cite...masa kje kat kedai buku tu..diorang tak boleh duduk...
no chair provided...dulu ada sorg akak tu yg keje kat hasani yg lepas titi...aku ghasa dia laa yg plg lama aku tgk gheja kat situ...ada laa dalam 5 bulan...masa tu aku ghajin pi sana sbb dok lepak kat kedai maklong aku....kdg2 aku ngorat awek yg lalu lalang kot situ...

n skrg aku compare dengan nasi kandaq hussein...aku selalu makan dekat meja yg belah counter....sama ada cashier tu laki/pompuan (cashier yg plg lawa nama dia shima ngeh3x)...mereka pun takleh duduk and no sit provided....and aku sentiasa perati cashier2 ni sentiasa tukaq....tatau laa depa pakai sistem shift kaa apa...tapi muka2 cashier pompuan sentiasa diupdate....

tapi mungkin itulaa antra rahsia tokei takmau bgi employee dia malas...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to "1.- 0329 - 10102009"

  1. imHepPie says:
    October 9, 2009 at 9:36 PM

    haha..hasani tu da jdik tempat lepak tyme skola dlu

Related Posts with Thumbnails