1F - Setem [2009]


Download Setem


Synopsis:
Pada tahun 2008, Charles Barring IV mengadakan sidang akhbar di A Famosa. Beliau mempamerkan warisan keluarganya, Setem Barring. Setem Barring melalui perjalanan yang panjang dan kini kembali ke bumi Melaka, di mana ia dihasilkan. Ianya akan dipamerkan di Muzium Melaka. Sid dan Joe menghadiri sidang akhbar itu, dengan tujuan mahu mencuri setem yang dianggarkan bernilai 2 juta ringgit. Sebenarnya, Pak Ramli yang memaksa Sid dan Joe mencuri setem itu untuk menampung kos membeli tanah tapak rumah anak-anak yatim yang diuruskannya. Pak Ramli memerlukan RM 500,000.00. Mahu tidak mahu, Sid dan Joe terpaksa melakukannya kerana budi Pak Ramli yang mendidik mereka di rumah anak yatim tersebut.

Namun, bukan sahaja Sid dan Joe yang mahukan setem itu. Piranha Lim, seorang ketua kumpulan Ah Long juga berminat. Begitu juga dengan Vellu yang bekerja sebagai pemandu di syarikat keselamatan yang akan membawa setem tersebut ke muzium. Masing-masing merancang untuk mendapatkan setem tersebut. Oleh kerana begitu banyak perancangan yang dilakukan untuk setem tersebut, keadaan menjadi kacau-bilau.-http://www.sinemamalaysia.com.my/film/info/?id=Setem_826

Genre:
Komedi | Drama | Aksi


....huh...
amat mengejutkan....
macam mana filem setem boleh diupload dengan begitu cepat???
aku pun x jumpe lagi filem ni kat pasar malam atau speedy...
tau2 je dh masuk blog...
adakah industri filem kita yang sangat kecil ni sudah tak mampu menahan lanun2 internet??
ada aku kesah??
haha...

apa pun nk laa link untuk korg download filem yg besh ni....
sapa2 yang dah tgk mesti tau tahap mana beshnya cite ni...
yg pasti tuan punya blog kodok pasti marah dengan perkembangan ni...
adakah nasib uploader filem ni akan sama dengan nasib uploader filem upin dan ipin??
hehe...
tunggu je laa...
yang penting layan....

ghasanya aku x kan update dah allmovierips tu....
apa2 filem yg aku ghase best aku akan post je kat sini....
margin untung nuffnag pun mmh tertumpu di blog ni....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "1F - Setem [2009]"

Related Posts with Thumbnails